Rareș Bogdan a declarat că Ludovic Orban va fi noul premier al României, și că miercuri, Parlamentul va vota noul guvern liberal. „Guvernul Ludovic Orban va fi învestit. Calculele arată bine. Așa cum este astăzi situația, și după acordurile semnate, va fi învestit Guvernul Ludovic Orban, ceea ce este un lucru foarte bun. Trebuie să intrăm în alegeri și în iarnă cu un Guvern nou, care, sigur, va avea de furcă cu o majoritate parlamentară instabilă pentru că va trebui să guverneze minoritar, dar fiind pricepuți, vor reuși chiar și așa”, a declarat Rareș Bogdan pentru PSnews.ro.

Politicianul liberal dă ca sigur votarea guvernului liberal, deoarece mai mulți parlamentari PSD au anunțat că vor vota guvernul Orban.

De altfel, chiar Ludovic Orban a declarat la începutul săptămânii, că toate calculele politice arată că Guvernul PNL va fi votat. ”Numeric, astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate. Este o urgență învestirea unui guvern legitim. La ora actuală există foarte multe probleme, în aproape fiecare domneiu de activitate care nu pot fi rezolvate decât de un guvern care are deplină capacitate de exercițiu (…) Decizia politică (a PSD- n.r.) a fost să amâne cât mai mult votul de învestire a guvernului. Soluția asta e mai bună decât soluția propusă de Ponta, care a avut impietatea să propună să voteze joi sau vineri ignorând în mod deliberat faptul că e o mare sărbătoare creștină”, a precizat Ludovic Orban.