Evenimentul Zilei > International > S-a decis ÎNCHIDEREA a 18 ambasade și consulate, pentru ECONOMII la buget
S-a decis ÎNCHIDEREA a 18 ambasade și consulate, pentru ECONOMII la buget

S-a decis ÎNCHIDEREA a 18 ambasade și consulate, pentru ECONOMII la buget

Belgia va închide 18 ambasade şi consulate în întreaga lume pentru a face economii, a anunţat vineri Ministerul belgian de Externe, relatează AFP.

„Sunt necesare reforme structurale pentru a permite ministerului să continue să-şi asigure misiunile într-un context de austeritate bugetară'', a explicat MAE belgian într-un comunicat, în timp ce noul buget prevede realizarea unor economii de 11 miliarde de euro în decurs de cinci ani, scrie Agerpres.

Măsurile privind reţeaua diplomatică belgiană se referă în principal la Europa, unde vor fi închise ambasadele din Tallinn (Estonia), Riga (Letonia), Vilnius (Lituania), Ljubljana (Slovenia) şi Nicosia (Cipru).

În Franţa, sarcinile consulatelor generale din Lille (nord) şi Strasbourg (est) vor fi preluate de Ambasada din Paris, cele din Koln (Germania) vor fi gestionate de la Ambasada din Berlin şi cele din Geneva (Elveţia) – de către Reprezentanţa Permanentă belgiană de pe lângă ONU din acelaşi oraş.

Activităţile diplomatice şi consulare de la posturile închise vor fi preluate de către ambasadele prezente în ţările vecine.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News