Evenimentul ZileiSocialA explodat bomba! Rareș Bogdan a avut dreptate. În plin scandal al facturilor, șeful ANRE era în concediu

A explodat bomba! Rareș Bogdan a avut dreptate. În plin scandal al facturilor, șeful ANRE era în concediu

A explodat bomba! Rareș Bogdan a avut dreptate. În plin scandal al facturilor, șeful ANRE era în concediu
În plin scandal al facturilor înfiorător de mari la energia electrică și gaze, Dumitru Chiriță, președintele ANRE, a plecat în concediu. Se presupune că ar fi în Republica Dominicană, iar informația a fost confirmată chiar de instituție.

În această perioadă extrem de grea pentru toți românii, implicarea Autorității e de reglementare a pieței energiei și a gazelor naturale (ANRE) ar fi fost extrem de necesară deoarece ANRE stabilește prețurile pentru furnizori, crează cadrul de reglementare și gestionează liberalizarea pieței. Iar dacă cei de la ANRE şi-au făcut treaba până acum, se poate vedea, fără să fii expert, în facturile românilor.

Instituția nu a vrut să spună dacă şeful lor este în Republica Dominicană

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a plecat în concediu de odihnă în perioada 17-21 ianuarie.

„Domnul Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022, conform programării, în conformitate cu legislația în vigoare. Facem mențiunea că aceste zile de concediu au fost reprogramate din zilele neefectuate în anul 2021, iar documentul privind efectuarea concediului de odihnă a fost înregistrat în data de 17.01.2022”, arată ANRE.

Întrebată dacă șeful instituției a plecat în Republica Dominicană, ANRE a răspuns că „Codul muncii nu prevede necesitatea precizării motivelor pentru efectuarea concediului de odihnă legal”, relatează economedia.

Rareş Bogdan a cerut demisia lui Dumitru Chiriță, președinte ANRE

Rareş Bogdan a spus în şedinţa Biroului Executiv al liberalilor, că şeful-fantomă de la instituţia responsabilă de facturile la energie – ANRE – lipseşte de la întâlnirile de la nivel înalt pentru rezolvarea crizei pentru că ar fi plecat în concediu de odihnă.

Rareș Bogdan a declarat că atât președintele cât și vicepreședintele ANRE trebuie să fie demiși deoarece afişează o „impertinență rar văzută”.

„Vreau să vă rog să verificaţi informaţia, domnule prim-ministru şi domnule Virgil Popescu, dacă este adevărat că domnul Chiriţă, preşedintele ANRE, e plecat în Dubai şi nu la control medical cum ni s-a spus ieri. E foarte important pentru că dacă se dovedeşte că informaţia cu Dubaiul e reală şi nu cea cu control medical obligatoriu, voi cere demisia lui!”, le-a spus Rareş Bogdan colegilor săi din şedinţa Biroului Executiv.

 

 


Accesează: