S-a aprobat primul medicament care previne HIV. CINE AR TREBUI SĂ-L IA

S-a aprobat primul medicament care previne HIV. CINE AR TREBUI SĂ-L IA

Agenţia Americană pentru Controlul Medicamentelor (FDA) a aprobat lansarea pe piaţă a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc.

În urma unei recomandări a unui comitet de experţi, FDA a aprobat medicamentul antiretroviral produs de laboratorul american Gilead Sciences, "cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului SIDA (HIV) la subiecţi sănătoşi supuşi unui risc ridicat de a fi contaminaţi", a precizat agenţia într-un comunicat.

Truvada, luat zilnic, este destinat "utilizării în scop profilactic înainte de un contact sexual cu un partener având virusul HIV (virusul imunodeficienţei umane), în combinaţie cu practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului şi de alte măsuri de prevenire - screening periodic şi tratarea altor boli venerice - pentru a preveni transmiterea HIV la adulţi supuşi unui risc ridicat de îmbolnăvire", a mai spus agenţia. Costul acestui tratament variază între 12.000 şi 14.000 de dolari pe an.

Ne puteți urmări și pe Google News