Meghan Markle și Prințul Harry „ajută” doi jurnalişti să scrie o biografie cu dezvăluiri-bombă care ar putea provoca neplăceri familiei regale. Cartea de 320 de pagini, se presupune că înfățișează o imagine pozitivă despre cei doi foşti duci de Sussex şi o imagine proastă despre membrii familiei regale britanice.

Cartea va fi scrisă de jurnalistul Omid Scobie, foarte apropiat de cuplu, iar al doilea autor al cărții – care urmează să fie lansată pe 11 august – este jurnalistul american Carolyn Durand, bun prieten cu Meghan.

Decizia de a oferi exclusivitatea celor doi prieteni jurnalişti vine după ce Harry și Meghan au hotărât să nu mai colaboreze cu anumite ziare britanice, inclusiv The Sun, în urma mutării lor în LA . Cei doi jurnalişti sunt îngrijorați de ceea ce Harry și Meghan ar putea divulga, relatează tabloidele britanice.

Cartea a fost începută din primele clipe când au apărut fisuri între Meghan și restul familiei regale, mai precis în perioada premergătoare nunții ei, în mai 2018.

Acum, familia se teme, deoarece biografia va explora rănile deschise lăsate în urma Megxit, iar povestea a încolţit după interviul senzațional cu Tom Bradby, în care Harry a recunoscut că a existat o ruptură între el şi fratele său prințul William.

Meghan a inițiat acțiuni în justiție împotriva Associated Newspapers, Mail de duminică și MailOnline, după ce au publicat o notă scrisă de mână „privată și confidențială” pe care a trimis-o tatălui ei.

Fosta ducesă de Sussex solicită despăgubiri pentru presupusa utilizare greșită a informațiilor private, încălcarea dreptului de autor și încălcarea Legii privind protecția datelor. Mai mult, presa spune că  Harry și Meghan s-au alăturat joi la o audiere preliminară virtuală la Înalta Curte din LA.