Avocatul acuzării a precizat că ar avea în vedere înapoierea copiilor, dar strategia familiei de a da declaraţii presei şi a crea o diversiune pe tema religiei a creat o lipsă de încredere. Conform flux24.ro, reprezentantul autorităţilor norvegiene a precizat că dacă procesul de plasament permanent şi eventual recursul ar fi pierdute, o înapoiere a copiilor ar putea fi evaluată doar la un an de la decizie. În februarie, psihologul îi va testa de două ori pe Marius şi Ruth Bodnariu, pentru a studia raportarea părinţilor la câte unul dintre copii. Avocata familiei Bodnariu a întrebat care este scopul examinării, iar explicaţia a fost că evaluarea ar urma să fie făcută în vederea stabilirii ajutorului care poate fi acordat ulterior.

Reprezentanta Protecţiei Copilului, în conflict de interese

Avocata familiei Bodnariu acuză că şefa Protecţiei Copilului din Norvegia este în conflict de interese cu Ruth Bodnariu, din cauză că au fost colege şi prietene între 2009-2011. Acuzaţiile apărătoarei au fost respinse, fosta prietenă precizând că ar fi uitat de prietenia cu doamna Bodnariu.

Se pare că Marius şi Ruth Bodnariu au aflat că fetele lor au cerut încă de la început să şi întâlnească părinţii, dar autorităţile norvegiene ar fi ascuns cererile. Una dintre fete, Eliana, a scris o cerere la o săptămână de la data de la care au fost luate. În cele din urmă, Ruth şi Marius Bodnariu au vorbit la telefon cu fetele, iar acestea au transmis că suferă. Şi unul dintre băieţii familiei Bodnariu a spus părinţilor că se simte rău. Familia Bodnariu a anunţat că va face o plângere în care va cere timp de vizită cu fetele şi cu băieţii.