Evenimentul Zilei > International > S-a aflat adevărul după incendiile din Australia. Detalii de groază
S-a aflat adevărul după incendiile din Australia. Detalii de groază

S-a aflat adevărul după incendiile din Australia. Detalii de groază

Pe lângă temperaturile extreme care provoacă și întrețin incendiile din Australia, autoritățile au descoperit că flăcările care au ars de vii zeci de oameni și aproximativ un miliard de animale ar avea și alte cauze.

Astfel, poliția din Australia a acuzat, în această săptămână, 24 de persoane din New South Wales că ar fi provocat incendii de vegetație.

Din 8 noiembrie și până-n prezent, bilanțul autorităților a ajuns la aproximativ 180 de persoane, dintre care 40 sunt minori.

Poliția din New South Wales acționează dur împotriva persoanelor care nu respectă interdicțiile legate de foc. Trei persoane au fost puse sub acuzare în weekend, pentru că nu au respectat interdicția de a aprinde un foc.

Vedetele internaționale se mobilizează în privința tragediei de pe continentul australian. Marți, cântăreţul britanic Elton John a anunţat că va dona un milion de dolari pentru a sprijini eforturile de stingere a incendiilor de vegetaţie.
edeta a făcut anunțul în timp ce se afla pe o scena din Sydney. Și alți artiști au anunțat sume la fel de consistente, dar le-au cerut și fanilor să se implice.

„Australia este o ţară magnifică în care vin din 1971. Îmi place atât de mult aici. Mi se rupe inima să văd ce se întâmplă aici, de aceea trebuie să fim uniţi şi să luptăm, şi aceasta este contribuţia mea. (…) Iubesc atât de mult Australia, iar celor care v-aţi pierdut casele, Dumnezeu să vă binecuvânteze, sper că vieţile voastre vor reveni pe un făgaş normal cât de curând. De aceea, în această seară vreau să anunţ că voi dona un milion de dolari în sprijinul eforturilor de stingere a incendiilor”, a declarat Elton John.

Și actorul australian Chris Hemsworth a promis un milion de dolari, acesta anunțând decizia sa pe contul de Instagram. El le-a cerut și fanilor săi să doneze bani. „La fel ca voi, vreau să susţin lupta împotriva incendiilor de vegetaţie aici, în Australia. Eu şi familia mea contribuim cu un milion de dolari. Fiecare bănuţ contează, astfel încât oricât puteţi dona va fi apreciat”, a scris Hemsworth. Hemsworth e urmărit de peste 39 de milioane de fani, potrivit Agepres.

Nici cântăreața Kylie Minogue nu a rămas indiferentă la tragedie. Ea a promis, de asemenea, 500.000 de dolari pentru a ajuta la eforturile de stingere a incendiilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.