Evenimentul Zilei > International > RZĂBOIUL DIN UCRAINA. Rebelii îşi abandonează poziţiile de la periferia Doneţkului
RZĂBOIUL DIN UCRAINA. Rebelii îşi abandonează poziţiile de la periferia Doneţkului

RZĂBOIUL DIN UCRAINA. Rebelii îşi abandonează poziţiile de la periferia Doneţkului

Armata ucraineană câştigă teren la Doneţk, în estul Ucrainei, unde rebelii pro-ruşi îşi părăsesc poziţiile de la periferia oraşului, retrăgându-se spre centrul acestei capitale regionale din Est.

Insurgenţii, care doresc independenţa Donbasului de Kiev, au săpat tranşee în centrul oraşului, în special în apropiere de principala universitate, unde s-au cazat în căminele studenţeşti, după cum a declarat, azi, pentru Reuters, un militar ucrainean, scrie Agerpres.

Forţele ucrainene continuă ofensiva pentru recucerirea celor două capitale regionale Lugansk şi Doneţk, principalele fiefuri ale insurgenţilor, unde aceştia s-au retras, preluând treptat controlul asupra localităţilor şi suburbiilor.

„În Doneţk, ei şi-au abandonat în masă poziţiile şi s-au retras în partea centrală a oraşului”, au declarat reprezentanţi ai cartierului general al „operaţiunii antiteroriste”,  aşa cum numeşte Kievul operaţiunea specială împotriva insurecţiei proruse din sud-estul ţării.

Astfel de mişcări ar putea sugera panică şi încercarea de a părăsi zona de ostilităţi, au spus ei.

Locuitori ai Doneţkului declară că oraşul a fost bombardat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, iar un obuz a lovit o uzină chimică, provocând un incendiu.

Lupte grele s-au dat şi la Snejnoe, în zona în care la 17 iulie s-a prăbuşit avionul malaezian, cu 298 de persoane la bord, lovit foarte probabil de o rachetă sol-aer.

Rebelii au declarat că au doborât, miercuri, în aceeaşi zonă un avion militar ucrainean, după cum relatează RIA Novosti.

Miliţiile separatiste au recunoscut că au abandonat trei localităţi pe care le ocupau, precum şi zona aeroportului din Doneţk, în faţa ofensivei armatei ucrainene, şi s-au repliat în alte trei localităţi la sud-est de oraş, conform RIA Novosti.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: