Rută feroviară inedită prin Europa. Biletele costă doar 8 euro

Rută feroviară inedită prin Europa. Biletele costă doar 8 euro Rută feroviară ideală în Slovenia. Sursa Foto: Facebook

Căile Ferate Slovene oferă o experiență inedită pentru cei care doresc o vacanță prin Europa, printr-o rută feroviară de poveste. În doar două ore, trenul traversează trei țări și opt orașe.

Rută feroviară perfectă pentru un weekend prelungit

În urmă cu 30 de ani, o versiune de cinci ore a rutei a fost închisă. Acum, special pentru lunile de vară, ruta a fost deschisă până la 30 septembrie 2024.

Călătoria este accesibilă pentru toate buzunarele, biletele având un cost de 8 euro pe sens.

Ruta, administrată de Căile Ferate Slovene, urmează o linie de cale ferată construită pentru prima dată în urmă cu peste 150 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

rută feroviară, Slovenia

Italia, Slovenia și Croația sunt legate prin noua rută

Trenul pleacă din orașul portuar Trieste, din nord-estul Italiei. Acesta este un loc elegant, cu palate pe malul apei și cafenele Art Nouveau, care impresionează mereu turiștii.

Mai apoi, turiștii sunt duși peste graniță, în Slovenia, unde face escală în patru stații:

  1. Sežana,
  2. Divača,
  3. Pivka,
  4. Ilirska Bistrica.

Pentru cei care preferă mersul pe bicicletă, Ilirska Bistrica este oprirea ideală. Vizitatorii pot închiria biciclete electronice și pot pedala pe traseele împădurite din zonă.

rută feroviară, Slovenia

Ruta continuă în Croația, unde se oprește la Šapjane și Opatija Matulji

La coborârea la Opatija-Matulji, pasagerii pot petrece o noapte în stațiunea Opatija, înainte de a ajunge la destinația finală, Rijeka.

Rijeka este un alt oraș portuar cu promenade mărginite de palate din epoca habsburgică și un teatru din secolul al XIX-lea, decorat de Gustav Klimt. Trenurile circulă zilnic în ambele direcții, de acum până la 30 septembrie 2024.

Serviciul pleacă din stația Villa Opicina, situată într-o suburbie a orașului Trieste, la ora 7.50. Oprește în Ilirska Bistrica la ora 8.54 și ajunge în Rijeka la ora 9.54.

În cealaltă direcție, trenul pleacă de la Rijeka la ora 18.25 și ajunge la Villa Opicina la ora 20.40.

Biletele pentru un singur adult pentru întreaga călătorie încep de la 8 euro.