Evenimentul Zilei > International > Rusia își întărește trupele de parașutiști cu tipuri noi de tehnică militară
Rusia își întărește trupele de parașutiști cu tipuri noi de tehnică militară

Rusia își întărește trupele de parașutiști cu tipuri noi de tehnică militară

Comandantul adjunct al Forțelor Aeropurtate ruse, Generalul-locotenent Alexander Vyaznikov, a anunțat în cadrul unei întâlniri cu atașații militari străini faptul că trupele aeropurtate rusești vor fi întărite cu noi tipuri tehnică militară, precum avioane de transport, baterii de apărare aeriană și antirachetă, transmite Interfax.

Vorbind despre dezvoltarea Forțelor Aeropurtate, Vyaznikov a subliniat faptul că există amenințări semnificative pentru securitatea Rusiei, care afectează zonele vitale ale activității statului. Pentru a le preveni, Rusia va continua să dezvolte componente mobile ale forțelor armate, a declarat Vyaznikov.

"În viitor, componenta terestră va fi consolidată de formațiunile care vor include unități de aviație militară, apărare anti-aeriană și apărare anti-rachetă, cu o capacitate integrată de lovire a unui inamic", a explicat Vyaznikov.

În luna mai a acestui an, Comandamentul Forțelor Aeriene ruse a anunțat transferul celor mai noi arme către armata rusă. Parașutiștii au primit drone de tip Orlan-10 și Eleron-3, vehiculele de luptă de tip BMD-4M și purtătoarele blindate BTR-MDM Shell. În luna august, comandantul trupelor aeriene rusești, Andrey Serdyukov, a raportat că trupele terestre vor avea trei noi batalioane de tancuri până la sfârșitul anului 2018.

Până în anul 2010, Forțele Aeropurtate ruse dețineau propria lor flotilă de transport aerian. Cu toate acestea, în anul 2010 aceasta a fost transferată către Forțele Aeriene. Vehiculele de luptă din aer și diferite tipuri de transportoare blindate de personal rămân în serviciul forțelor aeriene.