Evenimentul Zilei > International > Ipoteză INCENDIARĂ în INCENDIUL din Rusia care a luat 64 de vieți. Declarații și observații ȘOCANTE
Ipoteză INCENDIARĂ în INCENDIUL din Rusia care a luat 64 de vieți. Declarații și observații ȘOCANTE

Ipoteză INCENDIARĂ în INCENDIUL din Rusia care a luat 64 de vieți. Declarații și observații ȘOCANTE

Ipoteză incredibilă oferită de ruși în cazul incendiului de la centrul comercial din Kemerovo. Administratorul mall-ului susține că focul ar fi fost provocat intentionat.

Declarația administratorului survine după ce acesta, împreună cu alți patru angajați, au fost reținuți și arestați preventive.

Nadejda Sudinok, administratorul mall-ului, a afirmat că niciodată nu s-au închis ușile de la centrul commercial.  “Tot ce se cerea de la mine, ca de la administrator, eu am făcut. Mai spun încă o dată – ușile de la cinematograf nu se încuiau la noi niciodată. Nu știam că sunt admise asemenea încălcări ale normelor antiincendiu la centrul nostru comercial.”

Mai mult, femeia spune că la 14 februarie a avut loc un exercițiu în caz de incendiu și că alarma ar fi funcționat perfect. Ea consideră că cineva a provocat intenționat incendiul.

Versiunea este discutată pe larg și de internauți care au analizat cu atenție imaginile de pe camerele de supraveghere.

“Îl vedeți pe acest tânăr. El se apropie de tobogan, scoate ceva din geantă, mai stă un pic și pleacă. Și iată în câteva minute anume în acel loc izbucnesc flăcările. Vedeți, exact acolo a pornit incendiul și oamenii au început să fugă”, este observația făcută de mai mulți oameni.

Rușii acuză un cetățean ucrainean că ar fi răspândit o știre falsă pe internet, potrivit căreia victime ar fi, de fapt, peste 300 și nu 64 cum s-a anunțat oficial.

Evghenii Volnov ar fi sunat la morgile din oraș, dându-se drept un pompier, unde anunța că vor fi aduși sute de morți. Discuția telefonică a fost postată pe youtube, panicând localnicii.

“ Aveți locuri la morga? Câte locuri aveți? 

-Avem multe locuri libere.

-Noi avem peste 300 de cadavre.

-Mai mult de 300?

-Da, vor incapea?”

Comitetul de ancheta s-a autosesizat și a declarat că îl va pedepsi pe bărbat, susține protv.md.

  Tragedia de la Kemerovo s-a produs duminica trecută. Au fost descoperite un șir de nereguli care au provocat tragedia. Uși de urgență încuiate, extinctoare nefuncționale și alarma de incendiu oprită – toate acestea au făcut ca 64 de oameni, majoritatea copii, să moară în chinuri groaznice.

În altă ordine de idei, sute de oameni au venit să le aducă un omagiu victimelor din incendiul din Kemerovo.