Evenimentul Zilei > International > Rusia, desfășurare de FORȚE impresionantă la GRANIȚĂ cu Polonia. Varșovia, INVADATĂ într-o NOAPTE?
Rusia, desfășurare de FORȚE impresionantă la GRANIȚĂ cu Polonia. Varșovia, INVADATĂ într-o NOAPTE?

Rusia, desfășurare de FORȚE impresionantă la GRANIȚĂ cu Polonia. Varșovia, INVADATĂ într-o NOAPTE?

Tensiunile provocate de Coreea de Nord nu sunt singurele. Iar pentru România, Zapad 2017, exercițiul militar pregătit de Rusia, dă fiori pe șira spinării.

Un raport al Consiliului Atlantic a afirmat că Rusia, cu prilejul acestui exercițiu de amploare care se desfășoară în Belarus, la graniță cu mai multe țări opozante Rusiei, ar putea invada Polonia peste noapte.  „Chiar dacă Moscova nu are o intenție să provoace NATO în mod direct, acest lucru s-ar putea schimba peste noapte și ar putea fi o operațiune implementată rapid, după niște planuri bine stabilite anterior”, arăta raportul.

S-a încercat detensionarea situației create de către puterea din Rusia, fără prea mare succes. Alexander Fomin, vicepremierul Apărării ruse, a declarat că Europa nu are de ce să se teamă: „Unii au mers atât de departe încât să afirme că ne vom folosi de aceste exerciții militare pentru a invada și ocupa Lituania, Polonia sau Ucraina. Niciuna dintre aceste versiuni nu are vreo legătură cu realitatea”, a afirmat acesta, adăugând că amenințarea Rusiei este doar „un mit”.

Moscova susține că desfășurarea forțelor va însuma 13.000 de soldați ruși și belaruși, 70 de avioane și elicoptere, precum și 700 de echipamente de luptă, printre care 250 de tancuri, 10 nave și sisteme de artilerie.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat că la exercițiu ar putea lua parte mai mulți soldați decât a anunțat oficial Kremlinul.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: