Evenimentul Zilei > International > Rusia, sub ASEDIU! Anunț OFICIAL făcut de Ministerul Apărării al Federației Ruse
Rusia, sub ASEDIU! Anunț OFICIAL făcut de Ministerul Apărării al Federației Ruse

Rusia, sub ASEDIU! Anunț OFICIAL făcut de Ministerul Apărării al Federației Ruse

Avioanele ruseşti au interceptat 14 aparate străine lângă frontierele sale săptămâna trecută, a anunţat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, într-un raport publicat vineri în Krasnaia Zvezda, informează agenţia de presă Xinhua.

Potrivit raportului, în total 23 de zboruri de recunoaştere au fost întreprinse lângă frontierele ruseşti săptămâna trecută de aparate din şapte ţări. 

Dintre acestea, 10 zboruri au fost realizate de aparate ale SUA: de avioane PC-135 şi de drone RQ-4B Global. De asemenea, patru zboruri au fost efectuate de aparate norvegiene P-3 Orions, iar trei – de avioane Gulfstream ale Forţelor Aeriene ale Suediei. 

Avioane ale Forţelor Aeriene britanice şi franceze au fost reperate de două ori de către agenţiile de apărare aeriană ruseşti în decursul săptămânii trecute. Un avion portughez şi unul japonez au fost de asemenea detectate în apropiere de frontierele externe ale Rusiei. 

În raport se subliniază că numărul de incidente dintre aparate ale Rusiei şi cele ale NATO a crescut din 2014, când relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat ca urmare a conflictului din estul Ucrainei. 

La 21 iunie, Rusia a anunţat că o aeronavă la bordul căreia se afla ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a fost interceptată de un avion de vânătoare al NATO de tipul F-16 în timp ce survola apele internaţionale în Marea Baltică, informează Agerpres

Regiunea baltică a devenit un punct fierbinte în confruntarea dintre Rusia şi NATO, în condiţiile în care alianţa îşi sporeşte prezenţa militară lângă frontierele ruse, comentează Xinhua.