În același timp, Ministerul Apărării de la Vilnius, Centrul Național pentru Securitate Cibernetică și mass-media au semnat un acord de cooperare în domeniul securității informaționale, informează Delfi, citat de g4media.ro.

Federația Rusă „nu va rata nicio ocazie pentru a promova incertitudini în rândul cetățenilor ucraineni, precum și o anumită stare de oboseală cu privire la opțiunea proeruopeana a Ucrainei. Marile companii de IT au identificat deja mii de conturi false cu rădăcini rusești. Rusia se pregătește pentru o nouă campanie de manipulare puternică. Iar noi trebuie să fim pregătiți să ripostăm”, a declarat Petro Poroșenko, în cadrul unei întâlniri cu șefii misiunilor diplomatice.

Acesta a mai adăugat că este vorba despre alegerile din Occident, nu doar din Ucraina, spunând că este nevoie de experiența legislativă a Parisului și a Berlinului, și cerând șefiilor diplomației ucrainene: „Vă rog să lucraţi la posibilitatea de a atrage experți germani, francezi şi americani pentru a pregăti o inițiativă legislativă similară în Ucraina. Asistența internațională nu ne va fi de prisos”.

Și ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis, a vorbit despre atacurile cibernetic, în contextul în care în Lituania există la acest moment un acord de cooperare în domeniul securității informatice.

 El a declarat că atacurile cibernetice devin ”tot mai periculoase, mai complicate și mai complexe”.