Evenimentul Zilei > International > Rusia acuză Vestul de înscenarea unui atac cu arme chimice. Rebelii sirieni se pregătesc de ofensivă
Rusia acuză Vestul de înscenarea unui atac cu arme chimice. Rebelii sirieni se pregătesc de ofensivă

Rusia acuză Vestul de înscenarea unui atac cu arme chimice. Rebelii sirieni se pregătesc de ofensivă

Câteva mii de luptători ai opoziției siriene, însoțiți de armament greu și vehicule blindate, s-au grupat în provincia Idlib din Siria pentru a lansa o ofensivă asupra regiunilor Hama și Alep, provincii controlate de guvernul de la Damasc, a declarat șeful Centrului Rus de Reconciliere din Siria, generalul Alexei Tsygankov, sâmbăta aceasta.

Oficialul rus a declarat faptul că mai mult de 70% din teritoriul provinciei Idlib este controlat în prezent de ”grupări teroriste”. Cea mai mare dintre acestea este Hay'at Tahrir al-Sham (fostă Jabhat al-Nusra).

"Săptămâna trecută, liderul acestei organizații teroriste, Abu Mohammad al-Julani, a cerut tuturor bandelor Idlib să lanseze Jihadul împotriva statului sirian laic. Numărul de susținători ai dialogului politic arestați de către jihadiști  a depășit 500 de persoane în această provincie. Mai multe mii de militanți cu armament greu și vehicule blindate s-au grupat pentru a porni ofensiva împotriva provinciilor Hama și Alep, "a declarat Tsygankov.

Acesta a adăugat faptul că  în ultimele zile, foști membri ai grupurilor armate ale opoziției din sud-vestul Siriei au predat forțelor guvernamentale un total de  396 de piese de armament  și 600 de kilograme de muniție.

 Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konashenkov, a declarat faptul  că serviciile ruse de spionaj dețin informații potrivit cărora  opoziția siriană, cu sprijinul serviciilor britanice de informații, vor să folosească arme chimice  în Siria, fapt ce va servi ca pretext pentru atacuri ale statelor occidentale și ale  Statele Unite State împotriva forțelor armate ale regimului de la Damasc.

Potrivit generalului rus, provocarea va fi organizată de teroriști ai organizației teroriste Hayat Tahrir al-Sham (cunoscută anterior ca Jabhat al-Nusra) și, în acest scop, au fost aduse în provincia Idlib opt recipiente cu clor.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: