Evenimentul Zilei > International > Rusia a cerut Ucrainei publicarea convorbirilor dintre turnul de control și echipajul zborului MH17
Rusia a cerut Ucrainei publicarea convorbirilor dintre turnul de control și echipajul zborului MH17

Rusia a cerut Ucrainei publicarea convorbirilor dintre turnul de control și echipajul zborului MH17

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a cerut Ucrainei publicarea convorbirilor telefonice dintre turnul de control şi echipajul zborului MH 17, care a fost doborât luna trecută în estul Ucrainei, potrivit Agerpres.

Ciurkin i-a cerut secretarului adjunct al Naţiunilor Unite pentru probleme politice, Jeffrey Feltman, care se va deplasa astăzi la Kiev, să afle mai multe detalii despre modul în care autorităţile ucrainene cooperează cu experţi internaţionali.

"Ucrainenii trebuie să facă publice înregistrările dintre echipaj şi turnul lor de control pentru a înţelege de ce avionul malaezian a fost direcţionat să traverseze o zonă de conflict", a explicat Vitali Ciurkin, într-o reuniune a Consiliului de Securitate, desfăşurată ieri, al cărei subiect a fost desfășurarea anchetei în cazul catastrofei aeriene din estul Ucrainei..

Un raport preliminar cu privire la cauzele prăbuşirii avionului Boeing 777 în Ucraina urmează să fie prezentat Consiliului de Securitate al ONU la sfârşitul lunii august, a anunţat luni, la sediul Naţiunilor Unite din New York, preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate Mark Layall Grant.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.