Evenimentul Zilei > International > Rusia a lansat 3 noi sateliți militari
Rusia a lansat 3 noi sateliți militari

Rusia a lansat 3 noi sateliți militari

Forțele aeriene ale Federației Ruse au preluat controlul asupra a trei noi sateliți militari, a declarat vinerea aceasta un purtător de cuvânt al Departamentul de Informații și Comunicare al Ministerului Apărării din Rusia.

"Trei vehicule spațiale lansate pentru Ministerul Apărării al Rusiei de către o unitate a Forțelor  Spațiale ruse de la cosmodromul Plesetsk, cu un vehicul de lansare de tip Rokot, au fost introduse pe orbită finală,  controlul asupra  instalațiilor fiind preluat de către Centrul de Control Central  al Sistemelor Spațiale al  Forței Aerospațiale de la Titov", se arată în raport.

A fost stabilită o comunicare telemetrică stabilă cu sateliții, potrivit raportului. Sistemele spațiale ale vehiculelor spațiale funcționează de o manieră optimală.

"După ce a fost preluat controlul asupra vehiculelor spațiale, acestea au primit indicativele " Kosmos-2530 "," Kosmos-2531 "și Kosmos-2532", se arată în raport.

Racheta a fost lansată la ora 5:27 ora Moscovei pe data de 30 noiembrie. Vârful rachetei (remorcherul spațial și sateliții) s-au separat de rachetă la ora 5:33 ora Moscovei, la orele 7:12 cei trei noi sateliți fiind  instalați pe orbita finală.

Majoritatea sateliților militari sunt similari celor civili, dar transmiterea datelor se face codificat iar decodificarea se face de către receptoare speciale aflate la sol. Există diferite tipuri de sateliți militari conform misiunilor: Sateliți de recunoaștere, care utilizează tehnici de infraroșu, imagini optice, radar pentru instalații militare strategice, câmpuri de luptă,  sateliți de comunicații pentru conexiuni militare, ascultarea telecomunicațiilor și semnale radar de monitorizare a flotelor marine și identificarea navelor de război și sateliți de avertizare timpurie echipați cu senzori pentru a detecta căldura emisă de lansarea unei rachete balistice de navigație, pentru orientare precisă a rachetelor de croazieră și poziționarea unităților militare, informații meteo destinate misiunilor militare.