„Modul în care s-a implicat Sebastian Ghiţă în această poveste, mergând până la momentul campaniei, locul unde se produce ruptura între serviciile de informaţii şi Ghiţă. (…) Nici măcar la Gabriel Oprea nu am stat în sufragerie, eu am stat într-un birou, din biroul lui Oprea în biroul lui Victor Ponta. Explicaţia e amplă, nu vizează un singur moment, e o relaţie care s-a degradat pe parcurs şi care a produs consecinţe în alegerile din 2014.

Trebuie să luaţi în calcul că preşedintele României e principalul beneficiar, dar asta nu înseamnă că ştie tot. La un moment dat, el (n.r. – Traian Băsescu) a definit acest procent undeva la 10%… S-ar putea să fie corect. Cred că în 2010, după acel moment din noaptea alegerilor din 2009, în al doilea mandat al lui Băsescu, lucrurile au capăt o altă amploare.

Vorbind despre partidele de tenis, despre cele de la  K 2 şi T 14, în care aveau loc întâlniri oficiale şi chermeze la care găseai la aceeaşi masă procurori, ofiţeri din SRI şi uneori politicieni… Nu se întâmplă un lucru nou şi magic în România. E vorba de nişte oameni care au stat foarte mult în unele funcţii şi care în condiţiile astea au ajuns să creeze un sistem bielă-manivelă. Sistemul de ”check and balance” fusese rupt în 2009.

Fostul premier Victor Ponta a spus că la una dintre partidele de tenis a răbufnit, întrebându-i pe cei de la SRI: «De ce-l ţin atât pe cumnatul meu?» (n.r. –  Iulian Herţanu, audiat ca martor în dosarul Turceni-Rovinari), ce a făcut…

Lucrurile, uşor, uşor încep să iasă la iveală. Lor nu li se părea nimic extraordinar şi nici acum nu li se pare. Faptul că sunt oameni care îşi pun întrebări despre legitimitatea întâlnirilor dintre procurori şi ofiţeri din SRI… Unora dintre ei li se pare uşor ciudat. Ei nu aveau ce discuta despre rezultatul alegerilor.

Am mai anunţat că momentul cel mai important îl reprezintă momentul 2014. Ca urmare a unor discuţii pe care le-am avut acum în SUA şi din care am înţeles mult mai multe lcururi decât ştiam înainte să le am, e un concept… Am discutat cu nişte oameni care au teoretizat acest fenomen, pe care l-au pus într-o anumită matrice. Este un efort planificat. Coldea a fost foarte important, cu rol operativ.

Lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt mult mai grave. Vestea mai puţin bună este că nu e aşa o cursă… Discutăm despre români şi despre alegerile prezidenţiale din 2014”, a spus jurnalistul Dan Andronic într-o intervenţie telefonică la România TV despre următoarele dezvăluiri din serialul "Noi suntem Statul".