Evenimentul Zilei > Politica > Rundă de foc la Cotroceni. Se formează al doilea Guvern
Rundă de foc la Cotroceni. Se formează al doilea Guvern

Rundă de foc la Cotroceni. Se formează al doilea Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta astăzi, la Palatul Cotroceni, cu toate partidele prlamentare, în vederea desemnării unui nou prim-ministru, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare preşedinţilor partidelor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Consultările încep la ora 15, când preşedintele a invitat PSD şi ALDE, iar de la ora 16, PNL. Cu partidele mari, Iohannis va sta de vorbă câte o oră, în timp ce cu celelalte formţiuni va discuta câte 30 de minute. Astfel, de la 17, la consultări va merge USR, la 17.30 PMP, la 18 UDMR, iar la 18.30 grupul minorităţilor naţionale.

Conducerea PSD își alege, la această oră, candidatul la funcția de premier cu care va merge la negocierile cu Klaus Iohannis. Surse din PSD au dezvăluit EVZ că senatorul Mihai Fifor ar fi ieșit din cursa favoriților pentru funcția de premier.