”Nu o să fac niciun fel de referire la dosar, din respect pentru justiție și  pentru judecători. E nevoie să se regândească acest arest preventiv pentru că sunt oameni care nu au ce să caute în arest preventiv. Eu am fost cercetat doi ani în acest dosar, timp în care nu s-a luat niciun fel de măsură. Într-o dimineață am fost luat cu mascații din casă. Lucrurile astea sunt un abuz. Sunt un instrument de tortură pentru a scoate pe gură lucruri dorite de cineva anume”, a declarat Rudel Obreja, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, relatează B1 TV.

”Oamenii arestați preventiv nu înseamnă că sunt vinovați. Trebuie regândite lucrurile. Haideți să avem încredere în justiție și să nu presionăm oamenii să declare ceva. O instanță a ÎCCJ a pronunțat o decizie definitivă în care s-a constatat că mi-au fost încălcate drepturile la minima demnitate și la un regim firesc”, a mai declarat Obreja.

El a s-a plâns de condiţiile în care a trăit în cele aproape trei luni, în arestul preventiv.

”Era o camera de 11 metri pătrați cu patru paturi, o masă și o baie, cât poate fi numită baie. Să stai două luni și 80 de zile într-o astfel de situație este sub demnitatea umană”, a declarat Rudel Obreja.

Fostul președinte al Federației Române de Box a mai spus că nu regretă faptul că a organizat evenimentul ”Gala Bute”, adăugând că merită recunoștință pentru ce a făcut pentru România.

”Am făcut cel mai mare eveniment pe care România l-a organizat vreodată indoor. Nu regret. Pentru ce am făcut pentru țara asta cred că merit recunoștință. În scurtă vreme, dosarul va fi public, veți avea acces la el și veți vedea cine are dreptate”, a mai precizat Obreja la ieșirea din arest.

Rudel Obreja a fost plasat joi în arest la domiciliu în dosarul ”Gala Bute”. Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul fostului ministru Elena Udrea, precum și în cazul lui Tudor Breazu, alt inculpat în acest dosar.