Evenimentul ZileiActualitateRromii din Timișoara SFIDEAZĂ bunul simț: BEAU BERE, TOLĂNIȚI pe treptele Catedralei Mitropolitane, unde au murit oameni la Revoluție

Rromii din Timișoara SFIDEAZĂ bunul simț: BEAU BERE, TOLĂNIȚI pe treptele Catedralei Mitropolitane, unde au murit oameni la Revoluție

Rromii din Timișoara SFIDEAZĂ  bunul simț: BEAU BERE, TOLĂNIȚI pe treptele Catedralei Mitropolitane, unde au murit oameni la Revoluție
Pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, exact în locul în care pe 17 decembrie 1989 au fost împușcați oameni, se bea bere. Nu oricum, ci cu lada. Și asta în timp ce reprezentanții Poliției Locale nu pot interveni, fiind trimiși, grupați, din ordinul primarului Nicolae Rpbu, să păzească mai multe obiective ”strategice”.

Din punctul de vedere al edilului timișoreamn Poliția Locală trebuie să îi păzească palmierii – achiziționați la bursa, cu mii de euro, și care pălesc în ghivece; petuniile din jardinière și pasajul Michelangelor– străjuit 24 de ore din 24 de două mașini ae Poliției Locale în timp ce un polițist local stă cu post permanent și în interiorul pasajului.

Culmea, potrivit Primăriei Timișoara, există o patrulă a Poliției Locale care asigură ”permanența” în Piața Victoriei. Aceasta însă nu vede până la Catedrală, ziua în amiaza mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Imaginea șocantă  în care mai mulți bărbați stau lejer, crăcănați pe treptele Catedralei Mitropolitane, chiar la intrarea în lăcașul de cult, și consumă băuturi alcoolizate, face valuri pe internet. Ea a fost surprinsă zilele acestea de Sorin M., care a făcut-o publică prin intermediul unei publicații locale. În fotografie pot fi văzute mai multe persoane de etnie rromă, care stau aliniate pe treptele Catedralei cu o ladă de bere alături, doze de bere și sticle de suc din care se cinstesc.  Ei participă la o logodnă între copiii a două familii importante de rromi. Se poate vedea caleașca trasă de cai cu care au ajuns mirii al biserică, dar și una din limuzine le de lux care a format alaiul.  

„Pe scările Catedralei (…) Stau cu lada de bere și nimeni nu-i întreabă de sănătate”, spune cititorul care a sesizat situaţia, citat de Tion.ro.

Conform aceleiași surse, cei de la Poliţia Locală spun că au aplicat o amendă, la sfârşitul săptămânii trecute, în cazul unei nunţi care a avut loc la Catedrală, pentru că cel care venise acolo cu caleaşca nu avea avizul Comisiei de Circulaţie. Despre cei 10 bărbați care au băut bere  în timpul nunții, stând întinși pe treptele pe care au murit martirii Revoluției ca pe divane, nu au cunoștință. ( Sursa foto: Facebook / Tion.ro)


Accesează: