Poliţiştii au efectuat nouă percheziţii la casele rudelor rromilor ce au furat uriaşele sume de 44.000 de euro şi, respectiv, 110.000 de lei.  Pe lângă cei 9.000 de lei găsiţi în casa mamei liderului grupării, Ovidiu Nunucă, oamenii legii au mai găsit 40.000 de lei la Cristian Petrea, care a fost prins zilele trecute la Vama Borş când voia să fugă din ţară. În prezent, toţi cei şase se află în arest prevenitv, după ce ieri s-a predat poliţiei şi Mihai Stoica, care a preferat să se prezinte singur la poliţie decât să se ascundă, scrie botosaneanul.ro.

„A şasea persoană, cercetată în cadrul dosarului penal, faţă de care era emis un mandat de aducere, s-a prezentat la data de 19 februarie la sediul IPJ Iaşi, iar în urma probatoriului administrat în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi cu propuneri legale“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi pentru Ziarul de Iaşi.

Săptămâna trecută, cei şase au reuşit să fure din casa unor pensionari în vârstă de 90 şi 85 de ani, din comuna Alexandru Ioan Cuza, o geantă cu 44.000 de euro şi 110.000 lei. Capul reţelei este considerat Ovidiu Nunucă, poreclit „Stângă“ de către cunoscuţii săi. Ceilalţi membri ai găştii sunt Claudiu Nunucă, zis şi „Găsitu“, Neculai Măgureanu, zis şi „Badea“, Ionuţ Bostan, Cristian Petrea şi Mihai Stoica, cel din urmă predându-se recent poliţiştilor.

Cei menţionaţi nu se află la prima abatere de la lege. Aceştia sunt autorii a zeci de escrocherii, realizate în mediul rural, în mai multe judeţe: Iaşi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Neamţ.

După ce au reuşit să scape de bătrânii pe care i-a jefuit, Nunucă a împărţit cu membrii grupului doar suma de110.000 lei în mod egal, iar de cei 44.000 de euro nu a suflat o vorbă. Acesta i-a ascuns, şi încă nu au fost găsiţi de către poliţişti, mai scrie botosaneanul.ro.