Evenimentul Zilei > Actualitate > Românul mort în Germania s-a infectat cu coronavirus în fermă, la cules sparanghel
Românul mort în Germania s-a infectat cu coronavirus în fermă, la cules sparanghel

Românul mort în Germania s-a infectat cu coronavirus în fermă, la cules sparanghel

Presa din Germania a anunțat, miercuri, că românul de 57 de ani care a murit sâmbătă în orașul german Bad Krozingen, unde se afla la cules de sparanghel, a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

 

Românul a încetat din viață pe 11 aprilie, în orașul Bad Krozingen, aflat la sud-vest de Freiburg, în landul Baden-Württemberg. Neclaritățile au fost elucidate astăzi, cauza inițială a decesului fiind apreciată drept un infarct, pentru ca mai apoi la testul pentru coronavirusului analiza să arate că acesta era pozitiv.

Chiar și Ministerul de Interne German a confirmat faptul că românul lucra într-o fermă la cules de sparanghel și cel mai probabil s-a infectat cu virusul în Germania, întrucât se afla acolo de mai bine de trei săptămâni.

Potrivit Der Spiegel, bărbatul s-a plâns de tuse, nas înfundat și probleme de respirație în zilele premergătoare decesului.

Departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald  a demarat o anchetă epidemiologică pentru a preveni extinderea unei eventuale contaminări a altor lucrători și pentru a stabili persoanele cu care românul a intrat în contact. Cea mai expusă persoană a fost soția românului, care a fost tot timpul lângă el. Ea a declarat, ințial, că bărbatul a făcut infarct fiindcă nu a avut vreun simptom de gripă sau coronavirus.

În ultima perioadă mii de români au plecat în Germania la cules de sparanghel, majoritatea muncitorilor provenind din zona Moldovei.