”Tragedia atacului terorist de la Paris ne obligă la solidaritate. Umanitatea este datoare în această zi să manifeste pașnic și să strângă rândurile în fața extremismului de orice fel. Începând cu ora 22.00, în fața Ambasadei Franței de lângă Piața Romană ne întâlnim pentru a susține libertatea de exprimare!” au scris organizatorii evenimentului pe pagina de Facebook Noi suntem alături de Charlie Hebdo!!!

În Piața Republicii din Paris zeci de mii de persoane au participat la o întâlnirea în memoria victimelor atacului. La Nantes, întâlnirea a avut loc la ora 18.00, (19.00, ora României). La Besançon manifestația a început la ora 17.30 (18.30, ora României). La Toulouse, Asociația Jurnaliștilor din Toulouse și Midi-Pyrénées a organizat o întâlnire la ora 18 (19.00, ora României). Astfel de întâlniri au avut loc și la Lille, Strasbourg, Nimes, Montpellier, Lyon, Rennes și Limoges.

Douăsprezece persoane au fost ucise, astăzi, după ce trei bărbați înarmați și cu fețele acoperite au intrat în sediul publicației de satiră Charlie Hebdo, din Paris. Printre victime se numără directorul revistei şi principaul caricaturist, Stéphane Charbonnier (Charb), alţi trei caricaturişti, Cabu, Tignous și Wolinski, şi economistul Bernard Maris.

Te-ar putea interesa și: