Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii sărbătoresc pe șosele. Mii de autoturisme se târâie pe DN1. Pe podul Giurgiu se așteaptă minimum o oră
Românii sărbătoresc pe șosele. Mii de autoturisme se târâie pe DN1. Pe podul Giurgiu se așteaptă minimum o oră

Românii sărbătoresc pe șosele. Mii de autoturisme se târâie pe DN1. Pe podul Giurgiu se așteaptă minimum o oră

De fiecare dată, în weekend sau la orice minivacanță, drumul către munte devine un coșmar în care mii de mașini așteaptă, pe șosele, în zona Comarnic-Brașov. O alternativă ocolitoare a acestei zone pe drumul Câmpina-Săcele.

Realitatea TV spune că ministrul Cuc, dar și directorul CNAIR au promis rezolvarea situației.

„Este un drum județean. O să vorbesc cu domnul director Scarlat, să vedem poate găsim o soluție să preluăm noi drumul de la companie. O să mă documentez”, a declarat ministrul Transporturilor, Mihai Cuc.

Directorul CNAIR a precizat că pentru a putea fi preluat de companie este nevoie de un proces de durată.

„Trebuie făcută o documentație. Trebuie identificată resursa de finanțare și demararea achizițiilor publice în vederea realizării lucrărilor”, a spus directorul CNAIR, Sorin Scarlat.

De asemenea, traficul rutier prin PTF Giurgiu-Ruse a crescut joi de peste şapte ori faţă de o zi obişnuită, ca urmare a tranzitării frontierei în scop turistic în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, motiv pentru care timpul de aşteptare la ieşirea din ţară a ajuns la 40 de minute pentru turisme şi 100 de minute pentru camioane.

„Au crescut timpii de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse pentru că foarte multe turisme s-au prezentat astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, la ieşirea din ţară, pentru ca oamenii să petreacă minivacanţa de Sfânta Maria în Grecia, Turcia sau Bulgaria şi prioritate au avut turismele, motiv pentru care a crescut timpul de aşteptare la camioane”, a declarat inspectorul şef adjunct al ITPF Giurgiu, Nicu Răboj.

El spune că într-o zi obişnuită ies din ţară aproximativ 1.000 de autoturisme în 12 ore, iar joi, de la ora 4.00 până la orele 13.00, au ieşit din ţară aproximativ 7.000 de autoturisme.

ITPF Giurgiu aplică toate măsurile pentru fluidizarea traficului, de la suplimentarea de personal, accesul pe mai multe benzi şi dirijarea circulaţiei cu echipaje de poliţie rutieră la intrarea în municipiul Giurgiu.

Potrivit site-ului Poliţiei de frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse este de 40 de minute pentru turisme şi 100 de minute pentru camioane, iar poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca la finalul vacanţei de Sfânta Maria traficul să crească pe sensul de intrare în ţară, când oamenii se vor întoarce din vacanţă.