Aproape 1.000 de români au demonstrat în faţa Ambasadei României de la Madrid, revoltaţi de hotărârile Guvernului Grindeanu. De asemenea, localnicii şi turiştii din Barcelona au aflat şi ei despre protestul românilor, ca și în Zaragoza. Ei au postat mesaje, fotografii și înregistrări video de la aceste proteste, pe pagini comune ale românilor în Spania, Itașia, etc, precum și pe paginile lor persoanel de Facebook.

„Data viitoare, mergeți la votare!”, au îndemnat cei aproape 1.000 de români care au demonstat la Londra. Sute de români au ieşit în stradă, în weekend, la Bruxelles, Paris, Londra, Roma şi Copenhaga, Austria, Atena, după cum notează Mediafax.

Românii au manifestat şi în Elveţia. Cei mai numeroşi au fost românii ce au protestat ICR Londra. Câteva sute de persoane au manifestat la Londra paşnic, au fluturat steagul afisand mesaje care condamnau decizia guvernului referitoare la ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal.Manifestatii importante au fost si la Leeds, Viena, dar şi la Amsterdam.

De asemenea, în jur de 100 de persoane au protestat în oraşul german Frankfurt împotriva guvernului Grindeanu, cerând abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017.

 Şi studenţii români din Manchester au protestat joi seară. Aproximativ 100 de români şi-au dat întâlnire joi seară în Albert Square, piaţa centrală din Londra, de la studenţi, familii de români, la copii.

„Noi, diaspora din Manchester, suntem îngrijoraţi de situaţia din România şi pledăm pentru o justiţie independenţa. La fel că toţi ceilalţi din stradă, condamnăm ordonanţă care mutilează codul penal şi uşurează pedeapsa unor condamnaţi. Trăim şi studiem într-o altă ţară dar asta nu înseamnă că România nu este o prioritate.”, a exprimat o studentă într-un mesaj remis Mediafax.

Un grup de români a protestat şi la Helsinki, în semn de solidaritate cu manifestaţiile din România împotriva modificării codurilor penale prin ordonanţe de urgenţă afişând pancarte cu mesaje în limba engleză precum „Opriţi graţierea sutelor de politicieni corupţi”.

Un român din Madrid a scris pe Facebook, azi, că are confirmare de la Departamentul de Securitate al Comunitatii de Madrid că există aprobare pentru manifestație  la Ambasada Romaniei (nu la Consulat) între orele 17:00 – 20:00, și a chemat românii „puteți veni linistiți, cu familia și prietenii la adresa: Alfonso XIII, n. 157”.

Pancartele cu lozinci purtate de românii de străinătate au fost extrem de diverse: „Vrem să știe astăzi toți/ Nu suntem popor de hoți!”, „Nu sunt acasă/ Dar îmi pasă!”, „Error 2017. Democracy not found”, „Noaptea, ca hoții”, „Dragnea, marș  în Rusia”, „Abrougare”, „Altă întrebare/ Vrem schimbare”, „Politica e opțională, justiția nu!”, „Departe de țară, dar cu gândul la voi!”.

„Haideti români în stradă, alții merg sute de km și o noapte întreagă cu trenul, să se alăture protestului (studenții din Cluj spre București – n.r.), nu mai fiți nepăsători, 2 ore în Madrid nu e moarte de om, ARATATI CA VA PASA!!!!!ALFONSO XIII NR 157 la ora 17 00;;;; 2+2 suntem mai multi!!!!”, scria un alt român din Spania pe rețeaua de socializare.