Evenimentul Zilei > Social > Românii nu vor mai primi Lumina Sfântă de la Ierusalim
Românii nu vor mai primi Lumina Sfântă de la Ierusalim

Românii nu vor mai primi Lumina Sfântă de la Ierusalim

Anul acesta, de Paști, românii nu vor putea să ducă în case Lumina Sfântă. Măsuri radicale au fost luate la Ierusalim. Biserica Sfântului Mormânt ar putea rămână închisă de Paște din cauza pandemiei de Covid 19. Deja lăcașul de cult a fost închis, de o săptămână, la cererea autorităților, pentru a preveni răspândire coronaviruslui, iar această măsură ar putea fi extinsă.

De altfel, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au transmis deja că în contextul pandemiei mondiale ”este exclus să mai aducem lumină de la Ierusalim”.

În fiecare an, mii de credincioși participă de Paștele Ortodox la Slujba de Înviere  oficiată în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Ei așteaptă emoționați ceremonia coborârii Sfintei Lumini. Aceasta apare în Sfântul Mormânt în fiecare an, momentul fiind considerat cel mai vechi miracol din lumea creștină, prima dată fiind documentat în anul 1106.

În contextul în care e necesară distanțarea socială, pentru a preveni îmbolnăvirile în masă cu Covid 19, e necesară închiderea lăcașului de cult pentru public, oamenii sunt invitați să iasă în bacon și să cânte Hristos a Înviat.

Momentan nu au fost date relații cu privire la o transmitere online a slujbei din cel mai important lăcaș de cult al creștinătății.