Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii din Europa, umiliți de proasta organizare a alegerilor
Românii din Europa, umiliți de proasta organizare a alegerilor

Românii din Europa, umiliți de proasta organizare a alegerilor

Mii de români au stat, ieri, la cozi la secțiile de vot din străinătate, în special în Paris, Bruxelles, Haga, Valencia, Berna, Luxemburg, Stockholm, Viena, Torino, Bonn, Munchen, Florența, Coslada, Bologna și Strasbourg.

Potrivit BEC, 40.206 de alegători au votat, până la ora 13.00, ora României, la 262 din cele 294 de secţii de votare deschise în străinătate.

Aseară procesul electoral se finalizase cu bine în ţări precum Noua Zeelandă, Australia și China Potrivit unor surse politice neoficiale, candidatul independent Monica Macovei a obținut cele mai multe voturi exprimate în secțiile de votare din China și Australia, în timp ce în Noua Zeelandă preferatul votanților a fost Klaus Iohannis, iar în Coreea de Nord Victor Ponta a avut cu un vot mai mult decât candidatul ACL.

● La Roma, erau două cozi, de sute de persoane. Potrivit estimărilor părintelui arhimandrit Ștefan Popa, rectorul Comunității ortodoxe române din Italia și observator la alegeri, urmau să voteze peste 5.000 de români, iar în întreagă Romă, peste 30 000 de persoane.

● La Milano au votat peste 1.500 de români. Oficialii secţiilor de votare au declarat că nu se aşteptau să vină atât de mulți oameni. În Italia, trăiesc, oficial, un milion de români și au fost deschise 52 de secţii. ● La Haga, românii s-au prezentat în număr mare la vot, coada formată fiind de peste 50 de metri.

● Cozi imense și la Chișinău, cele patru secţii deschise fiind insuficiente pentru miile de români care au venit să voteze

● În Germania există doar cinci secții de votare, deși trăiesc 265.000 de români; în jurul orei 18 la rând așteptau circa 800 de oameni, nemulțumiți de slaba organizare. „Își bat joc de noi”, spuneau ei, în înregistrările postate pe Facebook.

● La Paris, oamenii erau nemulțumiți că nu puteau completa declarațiile pe propria răspundere în afara secțiilor. Ulterior, BEC a permis acest lucru.

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa a solicitat demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, pentru „proasta organizare”și a cerut BEC prelungirea programului de vot la secţiile din diaspora.

 

REZULTATE TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 1 alegeri prezidențiale 2014

Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 1 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.

 
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: