Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii din diaspora avertizează: VOT PRIN CORESPONDENȚĂ sau DIZOLVAREA Parlamentului
Românii din diaspora avertizează: VOT PRIN CORESPONDENȚĂ sau DIZOLVAREA Parlamentului

Românii din diaspora avertizează: VOT PRIN CORESPONDENȚĂ sau DIZOLVAREA Parlamentului

Românii din diaspora au reacționat cu indignare la decizia de ieri a Camerei Deputaților de a respinge votul prin corespondență, avertizând că, în lipsa unei soluții, vor cere președintelui ales Klaus Iohannis dizolvarea Parlamentului României.

„Suntem profund indignați de atitudinea disprețuitoare pe care parlamentarii români o au față de românii din diaspora, manifestată ieri prin respingerea inițiativei legislative lansate de deputatul Eugen Tomac privind votul prin corespondență”, se arată într-un comunicat al Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), citat de Ziare.com

FADERE le cere parlamentarilor să țină cont de recomandările făcute de premierul Victor Ponta și președintele ales Klaus Iohannis, și anume modificarea legii electorale și identificarea unei formule de vot care să permită oricărui român să voteze.

Federația mai solicită Parlamentului României să treacă imediat la discuțiile pe tema votului prin corespondență și cer, de asemenea, inițierea unui proiect de lege pentru votul electronic.

„Dacă actualul Parlament al Romaniei va continua să refuze discuțiile pe marginea proiectului de lege privind votul prin corespondență, vom fi nevoiți să cerem președintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea acestuia. Cred că aceasta este datoria domnilor parlamentari, sa creeze cadrul legal pentru respectarea drepturilor constituționale, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota”, a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE.