Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii din China se întorc acasă. Carantină de 14 zile în Franța
Românii din China se întorc acasă. Carantină de 14 zile în Franța

Românii din China se întorc acasă. Carantină de 14 zile în Franța

Raed Arafat a anunțat miercuri seară, la Antena 3, că românii proveniți din China vor ajunge, în primă fază, în carantină în Franța.

„Am avut videoconferinţă cu cei la Uniunea Europeană. Franţa a făcut această activare iniţială, a trimis două avioane în China pentru a aduce cetăţeni francezi, dar şi europeni. Fiecare stat poate face solicitări pentru a aduce cetăţeni din zona Wuhan şi din apropiere.”, a declarat Raed Arafat.

Șeful ISU a mai declarat că există două solicitări de repatriere.

„România cere două locuri la acest moment în unul din avioanele trimise din Franţa. Numele nu se dau publicităţii, este vorba de protecţia datelor, dar avem acum două locuri solicitate pe unul din aceste avioane. Va trimite şi Germania un astfel de avion, dar acolo vor fi mai mult cetăţeni germani. Mecanismul de protecţie civilă va sprijini astfel de acţiuni. Sunt nişte reguli aici. Nu se iau simptomaticii, ci cei care sunt aparent sănătoşi, iar după sosire se intră în carantină de 14 zile. Este regula anunţată de colegii din Franţa. Ţările care au cetăţeni acolo pot cam după trei zile să îi recupereze din zona de carantină”, a declarat Raed Arafat.