Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii au uitat de pandemie! S-au îmbulzit cu miile la mormântul lui Arsenie Boca
Românii au uitat de pandemie! S-au îmbulzit cu miile la mormântul lui Arsenie Boca

Românii au uitat de pandemie! S-au îmbulzit cu miile la mormântul lui Arsenie Boca

Mânîstirea Prislop a fost luată cu asalt de miile de credincioși veniți la mormântul lui Arsenie Boca.

Scene revoltătoare au avut loc chiar azi la mânăstirea Prislop, unde peste 5.000 de oameni s-au înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca. Potrivit ziarului Adevărul, credincioșii veniți la mormântul celui supranumit ”Sfântul Ardealului” nu au purtat măști de protecție și nici nu au respectat măsurile de distanțare socială.

Sute de mașini au fost lăsate parcate de-a valma pe drumul care duce la mânăstirea din județul Hunedoara, iar coada formată de oameni pentru a ajunge la mormântul părintelui Arsenie Boca a depășit un kilometru lungime.

Cu toate că polițiștii le-au recoamdat șoferilor să își lase autoturismele în apropierea localității Silivașu de Sus și apoi să își continue drumul până la mânăstire pe jos, nimeni nu a respectat cerințele forțelor de ordine.

La intrarea în mânăstirea din Ţara Haţegului au fost afişate panouri prin care credincioșii erau avertizați că este obligatoriu purtatul măştii de protecţie. Dar aproape nimeni nu a respectat cerințele pe care le-au repetat și cei din conducerea lăcașului sfânt.

Situația a fost cu atât mai gravă pentru că oamenii au așteptat ore în șir la grămadă pentru a putea urca pe aleea cimitirului, care duce la mormântul duhovnicului Arsenie Boca.

Deeși la porta mânăstirii a fost plasat un dispozitiv de igienizat mâinile chiar lângă maimulte afişe în care se recomanda păstrarea distanţei de 1,5 metri între pelerini, regulile au fost ignorate.

Așa că, regulile de distanţare socială nu au funcţionat nici acum la Mănăstirea Prislop, din cauza numărului mare de pelerini şi a aglomeraţiei pe care aceștia au produs-o în curtea aşezământului religios.

Și în luna iunie, în plină pandemie, mii de oameni au venit la mânăstirea Prislop pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca. Atunci a fost unul dintre primele weekenduri de relaxare, după perioada de carantină, iar oamenii și-au propus să petreacă înghesuiți la coadă la cimitir, scrie Cancan.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: