Românii, în vârstă de 44 și 47 de ani, au fost reținuți în Spania, fiind acuzați de înșelăciune. Ei au apelat la o metodă, cunoscută drept „magia” pentru a înșela mai mulți comercianți. Românii au fost puși la dispoziția instanței și eliberați, ulterior, în așteptarea procesului.

Autoritățile spaniole au început să-i urmărească pe cei doi români de la începutul lunii iulie, după ce au primit sesizări din partea mai multor vânzători din Santa Pola. Aceștia au chemat Garda Civilă și au sesizat că o persoană intră în magazinele lor, sub pretext că dorește să schimbe niște banconte, iar apoi fură din bani, după cum relatează stiridiaspora.ro.

Astfel, într-una din zile, polițiștii care supravegheau zona, în căutarea celor doi, au observat un bărbat care corespundea semnalmentelor primite de la martori, care ieșea în grabă dintr-un magazin de tutun.

Aceștia l-au urmărit și au văzut că suspectul a urcat într-o mașină în care era așteptat de un complice și a plecat în trombă din zonă. Polițiștii au interceptat autoturismul și apoi i-au identificat pe cei doi, stabilind că sunt de naționalitate română.

Asupra bărbatului pe care l-au văzut ieșind din magazinul de tutun au găsit suma de 790 de euro.

În ce constă „magia”

Pe de altă parte, continuând ancheta la magazinul respectiv, polițiștii au mai descoperit că vânzătorul tocmai fusese victima unei înșelătorii. El a povestit că bărbatul a intrat și i-a cerut să-i schimbe cinci bancnote, iar când a verificat banii a observat că a fost păcălit.

La verificarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, polițiștii au observat ce s-a întâmplat în realitate. Ei au stabilit că este vorba despre o metodă de înșelătorie cunoscută sub numele de metoda „magia”. Escrocul intră în magazin și cere vânzătorului care lucrează la casa de marcat să-i schimbe mai multe bancnote. După ce le numără și le așează pe tejghea, profită de neatenția acestuia, și sustrage din teanc una sau mai multe bancnote, fără ca celălalt să-și dea seama.

Apoi pleacă rapid înainte ca vânzătorul să-și dea seama că a fost păcălit.