Imigranții români, actori principali într-un documentar britanic. ”Mireasă la 15 ani și 14 persoane care locuiesc într-o singură casă ”

Imigranții români, actori principali într-un documentar britanic. ”Mireasă la 15 ani și 14 persoane care locuiesc într-o singură casă ”

Povestea unui grup de imigranți români va fi prezentată într-un episod al seriei de documentare ”Benefits Street”, difuzat de postul britanic ”Channel 4”. Potrivit Daily Mail, documentarul se va concentra asupra a trei grupuri de imigranți români.

Următorul episod al serie de documentare "Benefits Street" ("Strada beneficiilor sociale") va fi dedicat imigranţilor est-europeni suspectaţi că abuzează de sistemul generos al indemnizaţiilor sociale. Viitorul episod al serialului conţine o scenă despre imigranţi români care ar invada strada James Turner din oraşul Birmingham. Potrivit realizatorilor documentarului, românii care locuiesc pe această stradă încearcă să înfiinţeze o firmă pentru colectarea de fier vechi și sunt acuzaţi de principalul personaj al serialului, Black Dee, că fură bicicletele copiilor”. Un alt personaj, Becky, afirmă: "Românii cred că au devenit stăpânii străzilor noastre". Prima familie este alcătuită din Alex, în vârstă de 20 de ani, și soția sa, o adolescentă de numai 15 ani. Cei doi români trăiesc căutând în gunoaie lucruri pe care le pot folosi, mânca sau vinde. ”Englezii sunt speriați pentru că e minoră, dar în țara mea e în regulă, nu e nicio problemă”, povestește Alex, însă conform legii, atât în România, cât și în Marea Britanie, minorii sub 16 ani nu se pot căsători. În același episod al seriei de documentare va fi prezentată și o familie numeroasă de români care locuiește într-o casă concepută pentru patru persoane, aici plătind o chirie de 400 de lire sterline.  Un singur membru al familiei, un băiat de 12 ani, vorbește engleza, iar cei mai mulți dintre ei nu au un loc de muncă pentru că nu au acte. Familia trăiește din gunoiul vecinilor. ”Nu furăm, luăm doar gunoiul pe care alți oameni nu-l vor”, spune Florian, unul dintre membrii familiei.

”Facem 150 de lire în două săptămâni, așa că trebuie să economisim orice bănuț ca să plătim chiria. Vindem fier vechi pentru că nu avem actele care ne trebuie pentru a ne angaja undeva.”, adaugă el.

”Nu am primit niciun ban de la Guvern - nu ne interesează pomana, putem să ne descurcăm singuri. Nu avem nevoie de bani sau mâncare, vrem doar permise de muncă astfel încât să trăim ca oamenii normali. Știm că nu suntem bineveniți aici. ” Vecinii acestei familii nu sunt foarte mulțumiți de prezența lor acolo pentru că echipele de salubrizare nu mai colectează gunoiul pe care grupul de imigranți români îl împrăștie pe stradă.  ”La două zile după ce s-au mutat în casă au început că caute prin gunoaiele noastre, nu e în regulă și noi nu vrem gunoi pe stradă”, spune o vecină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Familia ce locuia în casa respectivă a fost evacuată după ce nu a mai plătti chiria, iar în locul ei s-au mutat 14 imigranți români veniți în Marea Britanie având un loc de muncă la o fermă. Pentru munca de la fermă, fiecare român ar fi trebuit 40 de lire pe zi, însă patronul lor nu le-a mai plătit suma promisă, ci doar 10 lire, și a stabilit orele de muncă la 17 pe zi. ”Trăim așa pentru că nu avem de ales, facem asta doar ca să le oferim ceva copiilor noștri. În România nu putem să le dăm nimic. Niciun părinte nu poate să stea și să se uite atunci când copii lor plâng de foame”, spune Marius, unul dintre cei 14 români din casă. ”Am fost aduși în Anglia ca sclavi. Abia supraviețuim cu suma pe care o primim. Mâncarea pe care am avut-o s-a terminat. Dacă știam că o să ajung în situația asta, stăteam în România.” TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA
  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • Oficial de la Londra: Românii și bulgarii ar putea face mai mult decât nativii britanici pentru țara noastră

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY a avut o CURIOZITATE care a ŞOCAT-O. A făcut un LUCRU pe care îl va regreta toată VIAŢA / GALERIE FOTO hot
  • SOȚII DE DICTATOR. Cine sunt femeile căsătorite cu cei mai mari despoți din lume
  • "OZN-ul" de piatră din Bulgaria. Cum arată "catedrala comunismului"