Instituția a precizat că 350 de localități din 18 județe nu au curent electric și că în zonele afectate de vreme intervin 12.000 de pompieri și polițiști.

„La această oră,  peste 12.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, acționează în teren cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice severe produse la nivel național.

Pentru 13 județe s-a emis de curând un cod portocaliu de ninsori și viscol valabil până astăzi, la ora 23.00. O altă avertizare de cod galben este anunțată pentru această noapte în zona Munților Apuseni, a Carpaților Orientali, dar și pentru județele Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila și Constanța, susține Libertatea.

Traficul fluvial rămâne închis în porturile Midia, Constanța Sud, Constanța Nord, Agigea, Mangalia și Bara Sulina.

La nivel național, în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, sunt afectate 350 de localități din 18 județe, iar pentru remedierea situației acționează 272 de echipe de intervenție.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la situația căilor de comunicație pe care le vor parcurge și să își echipeze autoturismele pentru a face față condițiilor de iarnă.