Acordul 

Tudose s-a întâlnit, ieri, la Guvern, cu o delegație a companiei Lockheed Martin, producătorul supersonicelor F-16 și cel mai mare furnizor din lume de produse militare. Discuțiile vin în contextul în care România a cumpărat în 2013, din Portugalia, 12 avioane F-16 second-hand.

Surse guvernamentale au relatat, ieri, Agerpres, că premierul a discutat cu americanii despre un transfer de tehnologie „la cele mai înalte standarde” pentru aparatele F-16, în timp ce agenția de presă Mediafax a anunțat semnarea unui contract pentru dezvoltarea capacității României de a întreține și repara avioane F-16 la Aerostar Bacău, companie care construiește avioane din 1953.

„De asemenea, există discuţii foarte avansate cu compania Lockheed Martin, pentru producţia de camioane, precum şi modernizarea Romaero”, mai spun sursele citate. Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat recent că lucrează „intens” la o vizită a premierului Tudose în SUA, în toamnă.

Viitorul

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a spus ieri, la Târgovişte, că Guvernul are „discuţii foarte bune” și cu alte firme americane precum Raytheon, Bell Helicopter sau General Dynamics, și cu care va „perfecta în perioada următoare înţelegeri importante”.

„Evenimentul zilei” va publica în ediția de mâine o analiză privind investițiile pe care le-a făcut România în armament, cu titlul „Licuricii militari ai lui Klaus Iohannis”