„Bucureştiul este singura capitală din Europa care a demolat pe vreme de pace un număr echivalent de clădiri pierdute de alte capitale pe vreme de război. Cartierul Uranus este doar unul dintre cartierele demolate de monstruosul elan urbanistic din perioada regimului comunist”, se arată în comunicatul ministerului.

Cele trei săptămâni de campanie sunt dedicate înţelegerii faptului că memoria culturală şi chipul frumos al oraşelor sunt distruse nu doar de proiectele investitorilor imobiliari, ci şi de indiferenţa şi pasivitatea cotidiană a celor care locuiesc în spaţiul urban.

Programul campaniei:

17 iunie. Se lansează Cartea Neagră a Patrimoniului, la Târgul de Carte Bookfest, Romexpo, la ora 11:15.

18 iunie. Dezbatere: Cartea Neagră a Patrimoniului, la Librăria Cărtureşti, ora 13:00. Seara, la ora 21:30, Alexandru Tomescu va susţine un recital extradordinar la vioara Stradivarius- Elder, în faţa casei de pe strada Visarion nr. 8.

23, 24 şi 25 iunie. Workshopul „Bucureştiul şi împrejurimile sale – cum le promovăm?”, la Librăria Cărtureşti, ora 13:00.

30 iunie. Dezbatare: “Bucureştiul într-o zi”: Harta Verde Bucureşti propune punerea în valoare a monumentelor de patrimoniu din Bucureşti prin semnalizarea unor trasee cultural-turistice pietonale, la Muzeul Ţăranului Român, ora 18:00.

2 iulie. Dezbatere şi expoziţie: “Fabricat în România”, la Librăria Cărtureşti, ora 18:00.

3 iulie. Dezbatare “Patrimoniu = High Class?”, Club Macondo, ora: 18:00.