Evenimentul Zilei > Actualitate > ROMÂNIA SUB COD ROȘU. Armata intervine cu TAB-uri în județele Brăila, Buzău și Vrancea
ROMÂNIA SUB COD ROȘU. Armata intervine cu TAB-uri în județele Brăila, Buzău și Vrancea

ROMÂNIA SUB COD ROȘU. Armata intervine cu TAB-uri în județele Brăila, Buzău și Vrancea

În județele aflate sub avertizare de Cod Roșu forțele Ministerului Afacerilor Interne intervin în mod integrat alături de forțe ale Ministerului Apărării Naționale care a mobilizat aproape 500 de militari și 50 de camioane și TAB-uri (Transportor Amfibiu Blindat).

În sprijinul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele afectate de ninsori, au fost trimise în cursul zilei de ieri, ca mijloace de intervenție suplimentare, 14 autospeciale și șenilate din județele în care nu sunt înregistrate probleme cauzate de vreme.

Măsura a fost dispusă de vicepremierul Gabriel Oprea pentru a întări capacitatea operațională din zonele unde fenomenele meteorologice sunt mai intense. În această dimineață, alte trei autospeciale au fost direcționate către Brăila, Ialomița și Tulcea, transmite purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În județele aflate sub avertizare de Cod Roșu se intervine în mod integrat alături de forțe ale Ministerului Apărării Naționale care a mobilizat 159 de militari și 16 mijloace tehnice (camioane și TAB-uri) în județul Brăila, 164 de efective și 21 de mijloace tehnice în județul Buzău și 155 de militari și 13 mijloace tehnice în județul Vrancea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News