Evenimentul Zilei > Actualitate > România se pregătește de epidemie cu coronavirus. „Vor intra primele milioane de măști în țară”
România se pregătește de epidemie cu coronavirus. „Vor intra primele milioane de măști în țară”

România se pregătește de epidemie cu coronavirus. „Vor intra primele milioane de măști în țară”

Săptămâna viitoare vor intra în ţară „primele milioane de măşti" medicale de protecţie.

Anunțul a fost făcut de către Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei.

Acest lucru posibil datorită contractelor realizate de către ataşaţii economici ai României în state precum Turcia, Germania şi Austria.

„Ministerul Economiei şi companiile din coordonarea ministerului se implică în găsirea de soluţii. Toţi ataşaţii economici s-au ocupat deja, un milion de măşti au fost găsite în Turcia de ataşatul economic de la Istanbul şi au fost blocate, vor fi aduse în ţară, la fel şi în Germania, la fel şi în Austria au răspuns foarte prompt la circulara care a fost dată ieri dimineaţă. Săptămâna viitoare vor intra, cred că de luni, primele milioane de măşti în ţară”, a declarat Virgil Popescu, joi, la şedinţa de Guvern.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că joi după-amiază Ministerul Sănătăţii şi eMAG vor încheia un acord prin care compania de vânzări online va dona un milion de măşti „conforme pentru populaţie şi cei cu risc”, potrivit agerpres.ro