Anunțul cu privire la disponibilitatea țării noastre n-a fost făcut la București, ci a apărut într-o scrisoare deschisă pe care premierul italian Giuseppe Conte i-a trimis-o încăpățânatului ministru de Interne Matteo Salvini, somându-l să redeschidă porturile pentru navele umanitare care acționează în Marea Mediterană. „Franța, Germania, România, Portugalia, Spania și Luxemburg tocmai mi-au spus că sunt gata să primească migranți”, scrie Conte, evident în încercarea de a demonstra că Salvini dă dovadă de cruzime refuzând debarcarea imigranților. Chiar așa, ce problemă ar mai putea invoca Salvini, dat fiind că aceștia nu vor rămâne în Italia, ci vor fi trimiși rapid spre țările care îi întâmpină cu brațele deschise? Că guvernul de la București participă la această „manevră” pro-europeană împotriva populistului Salvini (încercând să-i diminueze șansele în alegerile anticipate care se apropie), e poate mai puțin important pentru români.

În definitiv, după 30 de ani în care și-a trădat sistematic propriul popor, clasa politică românească n-ar trebui să își facă scrupule prea mari din a înjunghia pe la spate un politician străin, vinovat că încearcă să-și apere poporul.

Mult mai interesant este de văzut ce se va întâmpla în continuare și de ce face guvernul Dăncilă astfel de servicii establishmentului european și elitelor globaliste. Poate vi se par dure și nedrepte cuvintele mele, până la urmă e vorba de cel mult câteva zeci de persoane aflate într-o situație disperată. Sunt la fel de convins ca dumneavoastră că imigranții de pe nava Open Arms nu vor schimba raportul demografic din țară și că nu reprezintă un risc iminent pentru siguranța conaționalilor noștri. Dar mai știu ceva, că înțelegerea ad-hoc cu privire la acest caz este baza
înțelegerilor care vor veni pentru crearea unui mecanism de repartizare a imigranților în toate țările UE pe bază de voluntariat. Și atunci nu va mai fi vorba de câteva zeci de suflete, ci de mii, poate zeci de mii de „refugiați”.

Ideea unui astfel de „mecanism de solidaritate” nu e nouă. În ciuda tăcerii autorităților de la București și a presei noastre progresiste, în Uniunea Europeană se discută de mai multă vreme despre această rezolvare a crizei imigranților. Cu câteva săptămâni în urmă, miniștrii de Interne din Uniune au discutat, pe șest, subiectul la Helsinki. Negocierile s-au blocat din cauza încăpățânării lui Salvini, dar vor fi reluate în septembrie. Să nu credeți că exagerez, n-am folosit cuvântul criză ca să supralicitez.

În Libia, țară cuprinsă de război, sunt, potrivit spuselor faimoasei Carola Rakete, peste 500 000 de imigranți, pe care progresiștii vor să-i aducă urgent în Europa. Mai aproape de noi, în Turcia, sunt 3,6 milioane pe care Erdogan amenință că-i va lăsa să-și continue drumul spre Europa, dacă Uniunea nu îi face pe plac.

Încă vi se mai pare că e vorba de o problemă minoră? Și mai e ceva, nu vă îmbătați cu apă chioară crezând că imigranții pe care îi va primi guvernul vor pleca rapid unde vor vedea cu ochii, la fel ca milioanele de români pe care sărăcia i-a împins să ia calea pribegiei. „Partenerii europeni” ni-i vor trimite pachet înapoi, așa cum face acum Germania cu imigranții înregistrați prima oară în Italia. Vorbele frumoase despre salvarea imigranților sunt numai praf în ochi pentru proști, marile puteri europene sunt foarte atente să-și protejeze interesele.
Să lăsăm, însă, speculațiile și să vedem care e scopul acestei decizii a guvernului. Nu încercați să găsiți vreun avantaj pentru țara noastră, pentru că el nu există. E vorba, pur și simplu, de o „șpagă” românească dată birocraților care conduc Europa. După ce a scăpat de Dragnea și a adus la conducere cea mai luminată minte care a apărut vreodată în politica românească, am numit-o aici pe doamna Dăncilă, PSD vrea acum să se vopsească pro-european. Ca să rămână la guvernare încă un an, câteva luni sau zile, niciun sacrificiu nu e prea mare. Din punctul de vedere al electoratului PSD, vorbesc aici de simplii votanți, nu de clientela de partid, problema stă, însă, diferit. În ochii acestor oameni, PSD își pierde prin această decizie orice rațiune de a exista. În ciuda tuturor nemerniciilor, PSD a câștigat voturi pentru naționalismul de fațadă, pentru că a convins electoratul că se va opune progresismului extremist care vine din Occident în legătură cu imigranții și drepturile minorităților sexuale.
Altminteri,de pro-europeni care sunt gata să urmeze supus toate indicațiile de la Bruxelles e țara plină, doar avem USR-PLUS. De ce ar mai vota alegătorii un partid care, pe lângă noul pro-europenism marxist, mai vine și cu povara zecilor de ani de jaf sistematic la care a fost supusă țara?