Evenimentul Zilei > Sport > ROMÂNIA ratează PROMOVAREA în GRUPA I valorică a CUPEI DAVIS
ROMÂNIA ratează PROMOVAREA în GRUPA I valorică a CUPEI DAVIS

ROMÂNIA ratează PROMOVAREA în GRUPA I valorică a CUPEI DAVIS

Echipa de Cupa Davis a României a fost învinsă de Polonia cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a competiției. În meciul decisiv, Kamil Majchrzak s-a impus în faţa lui Adrian Ungur cu 6-3, 6-2.

România a ratat astfel promovarea în Grupa I valorică, al doilea eşalon mondial, deşi a condus cu 2-1 după meciul de dublu.

Adrian Ungur a fost învins într-o oră şi 20 de minute de tânărului Kamil Majchrzak. Polonezul a reuşit mai multe puncte pe serviciul al doilea faţă de Ungur, un alt plus fiind la mingile de break, la care românul a transformat una din şase, iar adversarul 4 din 9.

În primele meciuri de simplu, desfăşurate sâmbătă, Marius Copil l-a învins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a întrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5. Duminică, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins redutabilul cuplu Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3. Marius Copil nu a reuşit să îşi confirme statutul de favorit în faţa lui Hubert Hurkacz, care s-a impus cu 6-3, 6-4, transmite Agerpres.

În primele două tururi ale ediţiei de anul acesta, România a învins Luxemburgul (la Piatra Neamţ) cu 4-1 şi Marocul cu 5-0 (la Cluj-Napoca). Polonia a trecut cu 3-2 de Slovenia şi cu 4-1 de Zimbabwe, iar după 3-2 cu România a promovat în Grupa I a zonei Europa-Africa.