"O abordare lipsită de onestitate asupra acestei probleme riscă să afecteze imaginea României. Aceasta este însă abordarea pe care europarlamentarii români din grupul Popularilor Europeni o promovează la acest moment. Liderul delegaţiei deputaţilor social-democraţi români din PE a informat periodic deputaţii din toate grupurile politice din Parlamentul European cu privire la evoluţiile din România şi deciziile Guvernului, cu transparenţă şi onestitate, ca de fiecare dată în astfel de situaţii", se afirmă într-un comunicat.

Parlamentul European organizează astăzi, la Bruxelles, o dezbatere pe tema justiţiei şi a statului de drept în România. Dezbaterea, care va începe la ora 10:00 (ora României), are loc în cadrul minisesiunii plenare a Parlamentului European din 1-2 februarie, de la Bruxelles.

Anterior în cursul zilei de miercuri, grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) a solicitat o dezbatere în plenul PE pe tema situaţiei din România, la cererea delegaţiei României din PPE care s-a pronunţat împotriva conţinutului şi a modalităţii prin care au fost trimise în legislativul de la Bucureşti cele două ordonanţe care modifică Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Te-ar putea interesa și: