Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Mineriada anti-Justiție a tandemului Dan Voiculescu- Victor Ponta a fost stopată. Deocamdată doar!
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Mineriada anti-Justiție a tandemului Dan Voiculescu- Victor Ponta a fost stopată. Deocamdată doar!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Mineriada anti-Justiție a tandemului Dan Voiculescu- Victor Ponta a fost stopată. Deocamdată doar!

Am trimis comentariul meu, intitulat Tandemul Dan Voiculescu – Victor Ponta a declanşat o mineriadă împotriva Justiţiei, cu mult înainte de parvenirea ştirii că Mircea Băsescu a fost reţinut de procurorii DNA.

Eram însă sigur că Mircea Băsescu va  fi reținut.

De ce?

În finalul textului concluzionam:

Traian Băsescu e la fine de mandat.

Nu pe el îl vizează campania declanşată de Dan Voiculescu, sprijinit de întreaga maşinărie de propagandă a PSD.

Campania, de notele unei mineriade, vizează Justiţia română.

Cuplul Victor Ponta – Dan Voiculescu şi-a făcut un ţel al vieţii din compromiterea Justiţiei din ultimii zece ani ca fiind instrumentul politic al lui Traian Băsescu.

De ce?

Pentru ca toţi corupţii, în frunte cu Dan Voiculescu, să scape de sancţiunea Justiţiei după ce PSD pune mîna pe toată Puterea în România.

Victor Ponta şi-a făcut un program din ceea ce el numeşte Dărîmarea Regimului Băsescu, după ce ajunge Preşedinte.

În sintagma Regimul Băsescu e cuprinsă, alături de presa independentă, de Servicii, şi Justiţia.

Scandalul Mircea Băsescu e un bun prilej de a mai compromite Justiţia română.

Cu complicitatea liderilor Opoziţiei, care, fie din prostie, fie din interes, fac în acest caz jocul cuplului Dan Voiculescu – Victor Ponta“.

Acest punct de vedere m-a făcut să fiu sigur că Mircea Băsescu va fi reţinut.

Nu ştiu dacă Mircea Băsescu e vinovat sau nevinovat.

Din cîte mai ştiu (am şi eu sursele mele!) e nevinovat.

A căzut ca prostul într-o capcană întinsă de Marian Căpăţînă, cel care, de altfel, a cheltuit banii.

Indiferent însă că e sau nu vinovat, Mircea Băsescu trebuia chemat urgent la DNA şi reţinut.

Nu de dragul lui Traian Băsescu, ci de dragul interesului naţional.

Pentru că în aceste zile interesul naţional a fost pus la grea încercare de noul asalt al Sistemului vechi, alcătuit din foşti securişti, foşti miliţieni şi alte rămăşite ale nomenclaturii, Sistemul care l-a omorît pe Ceauşescu pentru a putea jefui România în numele economiei de piaţă, împotriva duşmanului de moarte: Justiţia independentă.

Din start, oricărui om normal îi sare în ochi un paradox:

Traian Băsescu nu mai e o miză.

Trăncăneala unor politruci precum Victor Ponta, Crin Antonescu, Mircea Geoană, Ilie Sârbu,  în chestiunea demisiei dovedeşte încă o dată ipocrizia puturoasă a clasei noastre politice. Demisia lui Traian Băsescu ar însemna ca preşedinte interimar să ajungă Călin Popescu Tăriceanu.

Îl vedeţi pe înverşunatul susţinător al demisiei – Crin Antonescu – bătîndu-se să ajungă preşedinte Călin Popescu Tăriceanu?

Diverşi din presă şi din politică, mai toţi dintre cei care se conturează a alcătui candidaţii la Lepădarea de Băsescu, au invocat lovitura de imagine primită de Traian Băsescu.

Să fim serioşi!

Traian Băsescu nu mai candidează.

Tot ce i se întîmplă acum în ultima perioadă de mandat nu va influenţa cu nimic situaţia sa de după, cînd va trebuie s-o ia de la zero ca politician de partid.

Ţinta asaltului e Justiţia română sau, mai precis, aşa cum arătam în comentariul anterior, crearea unui nou moment de decredibilizare a Justiţiei române, înfăţişîndu-o ca instrument al lui Traian Băsescu.

Teza, profund nocivă, profund antidemocratică, a fost lansată şi cultivată de Victor Ponta.

Nu în bătălia cu Traian Băsescu, ci în bătălia cu Justiţia.

Marionetă a Penalilor din PSD, Victor Ponta ştie că rămînerea sa în fruntea bucatelor grase ale şefiei depinde de sîrguinţa pe care o depune pentru a scăpa pe alde Dan Voiculescu de pedeapsa  binemeritată.

Scandalul Mircea Băsescu, în care suspectez şi implicarea serviciului de  la Interne, putredul Doi și un sfert, cel care depinde direct de premier, era o diversiune uriaşă pusă la cale de tandemul Dan Voiculescu – Victor Ponta pentru un nou moment de decredibilizare a  Justiţiei.

Vedeţi! – zice acest cuplu sinistru- Justiţia e la cheremul lui Traian Băsescu.

Această Justiţie – DNA mai ales – ascultă de ordinele lui Traian Băsescu.

Iar ordinul lui Traian Băsescu – zice Tandemul de nesiguranţă naţională Voiculescu – Ponta – a fost:

Nu vă atingenţi de fratele meu!

În acest context, reţinerea lui Mircea Băsescu era o chestiune de interes naţional.

Vă imaginaţi cum s-ar fi dezlănţuit cuplul Dan Voiculescu – Victor Ponta dacă DNA nu se urnea în cazul Mircea Băsescu.

Toţi penalii din România s-ar fi perindat prin studiourile Antenei 3 şi România Tv ( un alt Mogul care și-a  asmuțit dulăii asupra statului de drept), pentru a declara că ei sînt victimele Justiţiei lui Traian Băsescu.

Marioneta penalilor – Victor Ponta – s-ar fi întrecut pe sine plimbîndu-şi insul prin studiourile lui Dan Voiculescu şi ale lui Sebastian Ghiţă pentru a plasa  Justiţia printre instrumentele Regimului Băsescu.

Prin reţinerea lui Mircea Băsescu, nu Traian Băsescu s-a salvat.

S-a salvat Justiţia română.

S-a salvat chiar ţara asta, care are nevoie de arderea cu fierul roşu a corupţiei, cangrenă care a slăbit-o pînă la agonie.

Exagerez?

Aşa cum remarcam joi seara, la Realitatea Tv, ar fi fost normal, dacă ţinta ar fi fost Traian Băsescu, ca Grupul mediatic infracţional organizat de la Antena 3 să continue joi seara campania menită a convinge de implicarea lui Traian Băsescu în scandal.

Ce-a făcut Grupul Infracţional Organizat de la Antena 3?

Încălcînd grav nu numai normele profesiei, dar şi Legile ţării, au folosit acuzaţia interlopului Bercea Mondialu pentru a susţine o campanie de terfelire a Laurei Kovesi şi a Liviei Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie.

Dincolo de faptul că nici un jurnalist onest nu ia în serios vorbele unui interlop care face puşcărie pentru tentativă de omor, acuzaţiile erau absurde.

Cine-şi imaginează Procurorul general al României primind mită prin  parcări de la un interlop?

Poate Dan Voiculescu.

În nici un caz un om cu discernămînt.

În paranteză fie spus, m-a amuzat noua tresărire inutilă a CSM în fața acestui atac mediatico- interlop,  împotriva unor magistraț.

Va fi sesizat CNA.

Adică tocmai instrumentul prin care Victor Ponta asigură imunitate Antenei 3 și României tv.

S-a spus şi s-a scris că Dan Voiculescu şi-a ales o nouă ţintă.

Nimic mai greşit.

De la început, creînd şi întreţinînd scandalul, Dan Voiculescu a vizat Justiţia întruchipată de DNA și ÎCCJ, şi Livia Stanciu şi nu pe Traian Băsescu.

Vineri, la o nouă trăncăneală cu presa, Victor Ponta i-a luat apărarea lui Dan Voiculescu faţă de jurnaliştii care au identificat în Scandal o mineriadă pusă la cale de Dan Voiculescu.

I-a vorbit gura fără el?

Fireşte că nu.

Mineriada nu era numai a lui Dan Voiculescu.

Era şi a lui Victor Ponta!

Mineriada a fost stopată.

Deocamdată.

Cîtă vreme premier e chiar marioneta penalilor, mineriadele anti-Justiție se vor succeda.

 

N.B. Nimeni dintre jurnaliștii  mai mult decît ageri n-a observat  un fapt mai mult decît dubios:

Pavel Abraham, avocatul Clanului de interlopi, Bercea mondialul, e fostul șef al Poliției române pe vremea cînd acest clan teroriza părți întinse ale țării pentru că se bucura de protecția Poliției.

Să fie chiar o întîmplare că Pavel Abraham, publicitat intens de Dan Voiculescu,  a găsit de cuviință să apere Clanul Bercea Mondialu?

Cîte din informațiile domnului general (Pavel Abraham  e ditamai generalul de Poliție în rezervă, cu o pensie frumușică pentru asta) sunt folosite în apărarea Clanurilor  de interlopi? Cîți din foștii subordonați  din Poliția română îi sar în ajutor  domnului general, întîmplător avocat de interlopi?