Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Își dă seama acum Traian Băsescu de greșeala numită Afacerea Nana?!

12-11/ion_cristoiu_01-465x390
Autor: | | 162 Comentarii | 15644 Vizualizari

Traian Băsescu a simțit nevoia să dubleze Declarația de presă de la Cotroceni de marți seara cu un interviu acordat Digi tv.

Era inevitabil să vină vorba și de vorba aruncată duminică seara, la Realitatea tv, despre Gabriela Firea: ”Realizator: Dar nu regretaţi, totuşi, că aţi făcut această declaraţie? Este un scandal pe care am fi putut să îl evităm, un scandal în minus.

Traian Băsescu: Da, cum aş fi putut să-l evit şi pe cel cu Comisia Nana, da, să nu cumpere Ioana pământul, să nu îmi fi dorit eu să…” S-ar putea să mă înșel, dar eu ghicesc în răspunsul la întrebare debutul conștientizării de către Traian Băsescu a Scandalului în care s-a vîrît cu bună știință.

Un scandal care, după opinia mea, e departe de a se fi încheiat, în joc intrînd acum Parchetul General.

Chiar dacă Traian Băsescu nu pare a se teme de efectele penale ale afacerii, sunt sigur că Parchetul condus de omul lui Victor Ponta va scoate fum pe toate găurile din dotare, pînă-n toamnă cu afacerea Nana.

În noiembrie 2013, cînd a înmugurit Scandalul Nana, m-am numărat printre puţinii ziarişti independenţi, taxaţi pentru asta de maşinăria de făcut vînturi propagandistice a Famigliei Ponta, drept băsist.

Am reacţionat deosebit de sever la implicarea lui Traian Băsescu în această afacere nelalocul ei de pe două poziţii:

1) De pe cea de fiu de ţăran, care ştie ce înseamnă, în pauperitatea de la noi, 300 (trei sute) de hectare, cînd şi 10 hectare ajung într-un sat să fii considerat om pricopsit.

2) De pe cea de analist politic.

Scriam şi ziceam atunci că pot concepe un om politic în stare de toate faptele aiurea pentru îndeplinirea unor obiective ale ţării sale sau chiar pentru parvenirea la Putere. Nu pot concepe însă ca şeful unei ţări amărîte să se apuce nitam-nisam să cumpere 300 de hectare de teren, fără ca românii să-l fi ştiut pînă acum altfel decît preocupat de mări şi oceane şi nu de uscat.

Dincolo de impactul negativ al gestului, avertizam că momentul va fi exploatat la sînge de adversarii lui Traian Băsescu.

Evoluţia evenimentelor din noiembrie 2013 pînă azi nu m-a contrazis.

Dimpotrivă, m-a confirmat pe deplin.

Pentru adversarii lui Traian Băsescu, afacerea Nana a fost mană curată:

1) Deşi tranzacţia a fost încheiată de fiica lui Traian Băsescu – Ioana Băsescu – persoană matură, pe picioarele ei, cel care s-a angajat în bătălie a fost tatăl. În chip surprinzător, Ioana Băsescu n-a ieşit la luptă, nu s-a explicat în conferinţe de presă. Sînt sigur că asumarea de către ea a afacerii ar fi fost o lovitură dată duşmanilor lui Traian Băsescu.

Disproporţia dintre cei năpustiţi asupra unei persoane fizice – tînăra femeie – fără nici o legătură cu politica şi imaginea Ioanei Băsescu ar fi făcut ca scandalul să se întoarcă asupra rîtanilor din PSD. Opinia publică ar fi judecat sever hăituirea fiicei de dușmanii tatălui.

Lăsarea Ioanei Băsescu deoparte şi asumarea războiului de către Traian Băsescu a conferit scandalului făţişe note de confruntare politică.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI