Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. A început Operațiunea – Guvernul Majestății Sale, Klaus Iohannis, Președintele Republicii!
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. A început  Operațiunea – Guvernul Majestății Sale, Klaus Iohannis, Președintele Republicii!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. A început Operațiunea – Guvernul Majestății Sale, Klaus Iohannis, Președintele Republicii!

Toată lumea bună din presă și politică a fost ocupată cu teelnovela Toți mă urăște! scrisă, regizată și interpretată (cu talent, trebuie s-o recunosc) de Elena Udrea. S-au difuzat pînă acum două episoade. Și – sunt convins- vor urma și altele. De aceea nimeni n-a observat cîteva întîmplări aparent disparate, aparent fără legătură între ele, dar care se dovedesc, pentru cine știe să citească în semnele realității ca odinioară preoții romani în măruntaiele animalelor sacrificate, părți ale unui plan care s-a pus deja în aplicare:

1. Demisia lui George Maior, cerută de Klaus Iohannis sub pretextul Crizei politice majore provocate de conflictul sau, mă rog, așa-zisul conflict cu CCR.

2. Mișcările de la PC, comandate de Dan Voiculescu din pușcărie, vizînd răsturnarea lui Daniel Constantin. Nu pentru că, vezi Doamne!, ăla Micu l-ar fi trădat, ci pentru că Dan Voiculescu vrea să intre în noua Coaliție, cea care va da guvernul Majestății Sale, Președintele Republicii, Klaus Iohannis. Debarcarea lui Daniel Constantin se va face în numele doctrinei de Dreapta a PC, întruchipată de unul care și-a zis, ca-n Ferentari, Piedone. Și dacă Partidul lui Dan Voiculescu e de Dreapta, după partea pe care e patul de celulă al Patronului, atunci locul lui e alături de Alina Gorghiu. În vederea acestui coit, Ludovic Orban, treaz de data asta, face preludiu în studiourile Antenei 3, masîndu-l pe Mihai Gâdea.

3. Ținerea în șah a lui Traian Băsescu prin războiul Elena Udrea-SRI.

4. Consfințirea parlmentară a existenței unui singur partid pe partea dreaptă a ogorului nostru politic, noul PNL.

5. Criza în care a intrat PMP, singurul partid care mai putea cîrîi din partea Dreaptă față de noul  PNL.

6. Rezoluția Consiliului Național al noului PNL privind declanșarea operațiunii de răsturnare a Guvernului.

7. Reuniunea de înființare a Partidului condus de Mircea Geoană, care-și propune, dacă am înțeles eu bine, să ia locul pe partea Stîngă PD-ului de pe vremuri, partid care, sub conducerea lui Petre Roman, se detașase ca o alternativă la anacronicul PDSR.

Primul fapt, care a scăpat muritorilor precum subsemnatul se înscrie în seria de întîmplări din Plan prin credința lui Klaus Iohannis că, adevărat sau nu, George Maior trecea în ochii multor lideri PSD drept ultimul apărător al lui Victor Ponta.

Repet, eu nu cred că George Maior făcea politică. Numai că una e ce cred eu și alta e ce crede Klaus Iohannis.

Felul în care a rezolvat problema George Maior, cerută de liderii PNL, ne destănuie stilul de președinte jucător al lui Klaus Iohannis. Sub masca Președintelui Imperator, a președintelui care nu se amestecă în păruiala dintre partide, Klaus Iohannis realizează unele puncte ale Planului fără a lăsa impresia că e nu numai participant, dar și, dacă nu mai ales, Regizor în piesa Răsturnarea Guvernului Ponta pentru a fi adus la Putere Guvernul Meu. Sub același semn, al unei politici a secretoșeniei de tip stalinist, Klaus Iohannis joacă teatrul armoniei cu Victor Ponta.

Vă amintiți celebra expresie Ghinion! prin care Klaus Iohannis a răspuns la uimirea celor de la Gîndul că alți profesori de liceu n-au reușit să se îmbogățească precum Klaus Iohannis din meditații?

Nu.

N-a fost o gafă.

A fost o concepție de viață.

Așa i-a zis și lui Crin Antonescu, cînd acesta l-a întrebat de ce nu-l sprijină, potrivit înțelegerii anterioare, în revenirea asupra candidaturii, așa i-a zis și Ludovic Orban, cînd acesta i-a reamintit că s-a bătut pentru ca el să ajungă președintele PNL în locul lui Crin Antonescu, așa i-a răspuns și lui George Maior, cînd i-a cerut demisia.

Căzut în capcana acestei șmecherii, Victor Ponta vorbește pe toate drumurile de colaborarea perfectă dintre el și Klaus Iohannis, liderii PSD îi fac fîntîni noului președinte la fiecare colț de talk-show tv.

Mai poate spune public Victor Ponta că președintele a pus la cale și a coordonat Planul de Răsturnare a Guvernului Ponta?!

Scoaterea lui George Maior din joc ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți adversarii lui Klaus Iohannis. Traian Băsescu se lansa public împotriva multora. Nu întotdeauna, cei atacați erau executați. În plus, Traian Băsescu mai avea sentimentul loialității. Klaus Iohannis surîde și te execută. Vorba lui: Ghinion!

Așa cum am scris pe cristoiublog.ro, Operațiunea Răsturnarea lui Victor Ponta are drept punct de referință, pe lîngă debarcarea lui George Maior, și crearea partidului bidon al lui Mircea Geoană. Toți cei cu care se va negocia, dacă nu s-a negociat deja, vor merge la partidul lui Mircea Geoană.

Mișcarea nu-i lipsită de viclenie.

Mircea Geoană are o bună imagine în străinătate, la americani, mai ales. Sub faldurile adevăratului partid de Stînga, pot veni în acest partid bidon toți Penalii. Pentru Klaus Iohannis, important e ca Penalii să nu vină la PNL. Întrebați de ce se aliază cu un partid care a atras Penalii, liderii PNL vor răspunde că nu e treaba lor, ci a noului partid, și că Scopul – răsturnarea lui Ponta – scuză mijloacele. Cît despre Klaus Iohannis, el nu va fi întrebat, deoarece Presa noastră, care și-a găsit Monarhul, nu va cuteza să-l deranjeze cu vreo întrebare.

Acesta e Planul.

Așa cum am mai scris, Operațiunea e o Prostie cu P mare.

Nu pentru că n-ar reuși.

Prin scoaterea din joc a lui George Maior, Victor Ponta e în bătaia puștii.

Mare problemă e că Operațiunea va reuși.

Numai că această Operațiune are trei momente:

1. Răsturnarea Guvernului Ponta printr-o Moțiune de cenzură votată de Partidul bidon, de cei speriați de Dosarele din sertarele DNA și de cei dispuși să treacă de partea noului Stăpîn.

2. Formarea Guvernului PNL-PC-Partidul bidon şi, nu-i exclus, UNPR.

3. Guvernarea propriu zisă.

Primele două nu ridică mari probleme.

Marile probleme vor fi ridicate de Guvernarea propriu-zisă.

Să ne reamintim că USL a venit la Putere și pe fondul unei epuizări a fostei Coaliții PDL-UNPR-PC.

Actele guvernării erau tot mai proaste, deoarece Coaliția își arăta slăbiciunile tipice unei Coaliții de strînsură.

Noua Guvernare, Guvernarea Majestății Sale, Klaus Iohannis, va fi și mai și în materie de strînsură. Alina Gorghiu va fi camaradă de Coaliție cu Marian Vanghelie, iar Ludovic Orban, cu Dan Voiculescu.

Dacă acum, și pe fondul isteriei electorale, Klaus Iohannis se poate păstra în Cerurile Președinției Imperiale, Guvernarea sa îl va obliga să coboare pe Pămînt, altfel spus, să răspundă și la întrebări ținînd doar de guvern.

De Guvernul Său, din care va face parte Marian Vanghelie, acest Ionel Brătianu al Gramaticii elementare.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: