Evenimentul Zilei > Actualitate > România, îngrozită de faptele unui pedofil elvețian. Cum își cumpăra victimele
România, îngrozită de faptele unui pedofil elvețian. Cum își cumpăra victimele

România, îngrozită de faptele unui pedofil elvețian. Cum își cumpăra victimele

După tragediile de la Caracal și Dâmbovița, românii sunt terifiați. Faptul că un olandezul s-a plimbat prin România, nestingherit, vreme de 4 ani și a făcut victime fără să fie identificat, le-a dat românilor fiori reci pe șira spinării, iar autorităților o altă palmă.

Dar olandezul nu este singurul pedofil străin care a nenorocit viața unui copil din România. În ultimii ani, 17 pedofili străini au venit n România și au făcut victime, iar modul în care au acționat depășește orice imaginație.

În anul 2015, un pedofil elvețian a abuzat un minor de la un centru de plasament și Capitală. Băiatul a crescut într-o familie ce trăia la limita sărăciei și a decis să fugă de acasă. Ajuns la centru de plasament, acesta nu suporta nici condițiile de acolo și a decis că cel mai bine ar fi să locuiască pe străzile mai puțin prietenoase ale Bucureștiului.

Într-o zi, în timp ce stătea pe o bancă, l-a cunoscut pe elvețian, care l-a „cumpărat” cu o mână de semințe și o sticlă de Cola la 2 litri.

Wenk, pedofilul elvețian, nu practica turismul sexual numai în România. Prima țară în care s-a dus pentru a căuta victime a fost în Cambogia, unde autoritățile l-au arestat pentru că a abuzat un minor. Din nefericire, pedofilul elvețian a fost eliberat rapid pentru că și-a recunoscut fapta.

După episodul din Cambogia, Wenk s-a „concentrat” pe România.

„Am întâlnit mai multe prostituate care mi s-au părut bolnave și consumatoare de droguri”, povesteşte Wenk. Am ales România căutând pe internet țări în care există copii ai străzii, pentru că ei nu au familie, şi astfel sunt vulnerabili și ușor de abordat”.

Pedofilul elvețian l-a dus pe băiat la un apartament din zona Piața Romană și a întreținut relații sexuale cu el. Pedofilul venea în România de mai multe ori pe an și era „fascinat” de substanța pe care oamenii străzii o inhalează din pungi.

Din păcate, acesta nu a fost singura victimă a lui Wenk. El a abuzat mai mulți minori instituționalizați, cărora le cumpăra cartele pre-pay, ținând astfel legătura cu ei până avea să revină în țară.

Pe alte trei dintre victimele sale le-a dus să vadă Marea. Pentru copii străzii, asta era mai mult decât putea visau. Din 2013, călătoriile lui au început să fie atent monitorizate de Poliție.

La data de 3.07.2015, la orele 10.17 inculpatul Wenk Reto Simon a ieșit din imobil împreună cu persoanele vătămate, s-au urcat în autoturism și s-au deplasat în direcția Constanța, pe autostrada A2. La orele 11.43 inculpatul a oprit în parcarea de la km 98, ocazie cu care au consumat aurolac, după care și-au continuat deplasarea spre Constanța. Inculpatul și persoanele vătămate și-au petrecut ziua în Constanța, după care s-au îndreptat către București. Pe drumul spre București, inculpatul a oprit din nou la km 98, unde au consumat aurolac, pe care l-au turnat dintr-o sticlă”.

”La orele 17.17, cei patru și-au continuat deplasarea până în localitatea Fundulea, unde au intrat pe un drum neasfaltat, către o stațiune de cercetare a culturii de floarea-soarelui”, au mai scris procurorii în rechizitoriu, când l-au trimis în judecată pe Wenk.

Pe holurile centrului de plasament, numele elvețianului pedofil era din ce în ce mai des rostit.

“Da știi ce-i făcea lu Matei, mă? Îi băga tot degetu în c**. Şi lu Vlad, și lui. Bă, tot degetu, două degete în c** și țipa Matei la mine, cică ajută-mă că-ți dau 500 de mii. Când țipam o dată pă Koch, nu mai zicea nimic. Ziceam: gata Koch, frate. Se dădea pe lângă mine Matei, se ținea de mine, mai ales când s-a închis Vlad cu englezu în baie… Bă, ești nebun, în baie, o oră a stat în baie amândoi. Păi era baie daia automată, să vezi ce cameră de lux aveam, jacuzzi, păi cine mai era ca noi?” – rechizitoriul DIICOT Structura Teritorială București.

În anul 2015, elvețianul a fost arestat. Autoritățile din Elveția le-au comunicat celor din România că, în urmă cu 10 ani, el mai primise o condamnare pentru pornografie infantilă.

În 2016, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 7 ani și 8 luni de închisoare. Acesta a atacat decizia CAB, iar pedeapsa i-a fost redusă la 3 ani și jumătate. De asemenea, pedofilul a trebuit să plătească daune morale în valoare de 3000 de euro pentru fiecare victimă.

Pedofilul a fost o vreme încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, apoi la Penitenciarul București Jilava, scrie Libertatea.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: