Evenimentul ZileiActualitateRomânia în straie de sărbătoare, cu parade în toată țara

România în straie de sărbătoare, cu parade în toată țara

România în straie de sărbătoare, cu parade în toată țara
A devenit deja o tradiție ca an de an, mai multe orașe din România să devină gazdele tuturor celor care simt românește și care își doresc să trăiască momentul istoric al reîntregirii.

Și anul acesta, de 1 Decembrie, ziua în care sărbătorim 101 ani de la Marea Unire, românii își vor da mână cu mână și vor sărbători cu paradă militară, mâncare, băutură, dar și concerte, artificii și multe alte surprize în aproape toate orașele din România. Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

BUCUREȘTI

În Capitala României, sărbătorirea zilei de1 decembrie va începe anul acesta la ora 9:00, cu o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Ceremonia va începe duminică la ora 11:00, la Arcul de Triumf.

– Două ore mai târziu, în Piața Arcului de Triumf, se dă startul paradei militare: vor defila 4.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor. Vor fi insoțiți de 200 de autospeciale, transportatore de intervenție, tancuri și mașini blindate a fiecărui serviciu în parte. În cadrul ceremoniei, vor survola și 50 de aeronave.

– Defilează apoi 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere.
– De asemenea, cu ocazia Zilei Naţionale, militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest și Mali, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia aceste sărbători.

SIBIU

– În premieră pentru Sibiu, programul evenimentelor de Ziua Națională include survolarea Sibiului de către avioanele și elicopterele Forțelor Aeriene.

– Consiliul Județean Sibiu, împreună cu Primăria Municipiului, cu Garnizoana Sibiu și cu Instituția Prefectului Județul Sibiu, au pregătit și o serie de evenimente, din care nu vor lipsi ceremonia militară de pe bulevardul Corneliu Coposu, spectacolul folcloric de la Sala Transilvania, retragerea cu torțe și concertul simfonic al Filarmonicii de Stat Sibiu, transmis în direct în Piața Mare de la Ateneul Român.

„Ca element de senzație, sperăm noi, vom avea un moment în care aeronavele Forțelor Aeriene Române vor survola Sibiul”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

– Filarmonica de Stat Sibiu oferă sibienilor un concert dedicat Zilei Naționale a României în data de 30 noiembrie, de la ora 19, la Sala Thalia, urmând ca în 1 Decembrie să concerteze la București, la Ateneul Român, concertul fiind transmis în direct în Piața Mare din Sibiu, între orele 19 – 20.30.

ALBA IULIA

În acest weekend va fi mare sărbătoare și în orașul care i-a dăruit României identitatea, Alba Iulia. „Capitala Marii Uniri” sărbătorește 101 ani de la marele evenimnet cu defilare militară, concerte, spectacole, artificii și surprize.

– Reprezentanții administrației locale și județene spun că sărbătoarea nu va fi mai prejos față de cea a Centenarului din 2018 și au planificat masa populară, cu 10.000 de porții de fasole cu cârnați, defilare militară cu transportoare Piranha, dar și elicoptere, avioane și altă tehnică militară din dotarea Armatei Române, spectacole de rock și folclor în inima Cetății și focuri de artificii spectaculoase.

– La defilarea militară de pe Bd 1 Decembrie, vor participa circa 1000 de militari cu zeci de mașini de luptă.

– Vor participa forțe terestre MApN reprezentate de detașamente de vânători de munte, de informații, de geniu, de cercetare, de rachete și sprijin logistic, alături de elevi ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, dar un detașament de la Academia de Forțe Terestre din Sibiu și reprezentanți ai armatei poloneze.


Accesează: