Evenimentul Zilei > Vremea > România ia foc. Ore grele pentru români. Cum va fi vremea pe 28 iulie
România ia foc. Ore grele pentru români. Cum va fi vremea pe 28 iulie

România ia foc. Ore grele pentru români. Cum va fi vremea pe 28 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 28 iulie. Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua.

Miercuri, 28 iulie, vremea va fi călduroasă, iar valul de temperaturi ridicate va persista. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități în majoritatea teritoriilor.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei, pe alocuri, în Transilvania, Maramureș și Moldova, precum și în zonele subcarpatice se va raporta instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Rafalele vor atinge 80 de km/h. Se pot semnala, de asemenea, și condiții de grindină.

Temperaturile minime se vor situa între 12 grade, în depresiunile din Carpații Orientali și 23-25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 31 și 39 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei.

Temperaturi de 38 de grade în București

În Capitală, vremea va fi caniculară. Disconfortul termic va fi, potrivit ANM, foarte accentuat.

Cerul va fi, în general, senin, însă seara se pot remarca înnorări și intensificări ale rafalelor de vânt. Se pot semnala, de asemenea, și descărcări electrice, însă meteorologii nu avertizează asupra averselor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 19 și 22 de grade. Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 38 de grade.

Vreme caldă la munte

În zonele de munte, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei se poate semnala instabilitate atmosferică pronunțată. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporare, intensificări ale vântului – rafalele vor ajunge și la 80 de km/h – și condiții de grindină.

Se vor semnala, de asemenea, frecvente descărcări electrice. Pe alocuri, vor fi prezente și condiții de averse cu caracter torențial, conform prognozei meteo de pe 28 iulie.

Prognoza meteo pe litoral

La mare, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei se vor manifesta condiții de ploaie, însă acestea vor fi reduse.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, iar pe timpul zilei se pot înregistra și intensificări trecătoare.

Temperaturile minime se vor situa între 22 și 25 de grade. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade. Temperatura apei mării se va încadra între 26 și 29 de grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News