Naționala de fotbal a României va evolua, sâmbătă, de la ora 19.00 (în direct la Pro TV), în deplasare, cu Insulele Feroe, în preliminariile Campionatului European din 2020. Selecționerul Cosmin Contra a vorbit despre confruntarea cu nordicii și a spus că terenul sintetic pe care se va disputa partida reprezintă un motiv de îngrijorare.

„Ne așteaptă un meci greu, contra unei echipe care joacă bine, în special în meciurile de pe teren propriu. Experiența de pe terenurile sintetice nu ne dă motive să fim liniștiți, dar mesajul transmis de mine s-a văzut la antrenamentele din această săptămână.

Am încredere că jucătorii mei vor da dovadă de multă maturitate și sper că ceea ce am pregătit se va vedea în meci. Trebuie să avem atitudine, să respectăm adversarii și să știm ce meci jucăm. Totul depinde de abordarea noastră. Trebuie să avem o mentalitate sănătoasă în acest meci pentru a câștiga. Sunt liniștit, jucătorii noștri s-au antrenat foarte bine și au înțeles ceea ce le-am transmis.

Voi încerca să folosesc cel mai bun prim «11» pe care îl am la dispoziție. Mă gândesc doar la meciul cu Feroe, nu la cel cu Norvegia. Mi-e teamă de orice meci, atât timp cât întâlnim un oponent care nu are niciun punct, dar a avut momente în care a dominat orice adversar. Inclusiv cu noi, la Cluj, cei din Feroe s-au apropiat destul de periculos de poarta noastră (n.r. scor 4-1)”, a spus selecționerul României.