Naționala României a început pregătirea partidelor cu Armenia (8 octombrie) și Kazahstan (11 octombrie), din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia.

Nu ne mai permitem să călcăm fals

Ieri, la Mogoșoaia, selecționerul Christoph Daum și-a luat în primire jucătorii pe care se bazează în „dubla” de la Erevan și Astana. Naționala nuși permite să facă pași greșiți în jocurile sâmbătă și marți, după un debut nefericit în preliminarii. La primul meci ca selecționer, Christoph Daum a lăsat o proastă impresie și a remizat la Cluj, cu reprezentativa Muntenegrului scor 1-1.

Evoluția modestă a românilor putea fi salvată de Nicușor Stanciu, dar fotbalistul belgienilor de la Anderlecht Bruxelles a ratat o lovitură de la 11 metri în ultimele secunde.

În Grupa E, din care fac parte „tricolorii”, Danemarca a obținut o victorie muncită, pe teren propriu, cu Armenia (1-0), iar Polonia s-a împiedicat în deplasarea din Kazahstan (scor 2-2).

Iordănescu a plecat după un egal în Armenia

Fiecare punct irosit poate cântări enorm, pentru că la turneul final se vor califica învingătoarele celor nouă grupe, iar opt dintre ocupantele locurilor secunde vor disputa meciuri de baraj în dublă manșă.

România (locul 32 în clasamentul FIFA) are amintiri neplăcute legate de Armenia (locul 112). Prima reprezentativă a mai evoluat contra acestei naționale în preliminariile Campionatului Mondial din 2006. Mai întâi a remizat în deplasare, scor 1-1, pe 17 noiembrie 2004. După acea confruntare, selecționerul Anghel Iordănescu și-a dat demisia, pentru că șansele de calificare fuseseră compromise în mare măsură.

Kazahstanul, la cea mai bună clasare din istorie În returul disputat la Constanța, pe 8 iunie, „tricolorii” s-au impus în fața armenilor cu scorul de 3-0. Însă, România a ratat prezența la turneul final din Germania, acolo unde au mers Olanda și Cehia. Până acum, România n-a jucat niciun meci oficial împotriva Kazahstanului, o națiune care a progresat vizibil în ultima vreme, în fotbal. Anul trecut, campioana Astana a devenit prima grupare kazahă care s-a calificat în grupele Ligii Campionilor.

În prezent, Kazahstanul se află pe locul 83 în ierahia FIFA, cea mai bună clasare din istorie.

400 de copii la Mogoșoaia

La antrenamentul de ieri, de la Mogoșoaia, deschis publicului, au asistat și 400 de copii care practică fotbalul, la diverse școli de profil. La final, extrem de entuziaști, puștii au primit postere cu autografele „tricolorilor”.