Aşa cum se poate vedea în multe judeţe din ţară, românii şi-au pierdut răbdarea şi au început să iasă din ce în ce mai des în afara locuinţelor.

Autoizolarea nu prea mai este respectată, iar vremea frumoasă de afară atrage ca un magnet. Cu masca trasă pe gât sau fără mască, mulţi conaţionali ignoră pericolele de contractare a temutului virus din China.

Atitudinea de sfidare remarcată specialiştii în Sănătate şi de autorităţi în ultimele două săptămâni ne poate costa foarte scump, conform Președintele Societății Române de Epidemiologie, care a lansat un semnal de alarmă publicat de bzi.ro.

„Se constată o relaxare a populației, de aici și creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Recomandăm să se păstreze în continuare reglementările. Oamenii trebuie să fie conștienți că respectarea reglementărilor este la fel de importantă ca la începerea perioadei de pandemie.

În continuare înregistrăm cazuri și, din păcate, numărul raportat zilnic este în creștere. Relaxarea populației, așa cum au anunțat și autoritățile, trebuie să fie etapizată.

De aceea s-a decis și ținerea școlilor închise până în septembrie”, a declarat Prof. Dr. Doina Azoicăi.

Conform acestui avertisment, trebuie înţeles că nerespectarea restricțiilor aduce de la sine o creștere a numărului de cazuri și implicit prelungirea perioadei de izolare în case.

Marţi, numărul total de infectări confirmate în România a urcat la 11.616, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 663.

La nivel mondial sunt 3,1 milioane de oameni infectaţi cu noul coronavirus şi peste 218.000 de morţi din cauza Covid-19.

Conform ultimelor cifre oficiale, în China au fost confirmate 82,858 cazuri de coronavirus şi 4,633 decese din cauza Covid-19.